Kvinner er interessert i å bygge en karriere i IT - 1BiTv.com

Kvinner er interessert i å bygge en karriere i IT

(Automatisk oversettelse)
Kvinner er interessert i å bygge en karriere i IT

Antall kvinner som ønsker å jobbe i IT vokser


Ifølge DataArt-statistikken sendte kvinner i 2017 en oppsummering av ulike teknologiske stillinger knyttet til programmering, 44% mer enn i 2016 og 65% mer enn i 2015.

Undersøkelsesresultater er basert på aggregerte data fra fem land, hvor DataArt har utviklingssentre: Argentina, Bulgaria, Polen, Ukraina og Russland. Undersøkelsen omfattet 3 715 kvinner som gjorde det første skrittet i å velge en ledig stilling i selskapet. Dataanalyse viser at størst interesse for kvinner i programvareindustrien er representert ved kvalitetssikring og kvalitetsautomatisering, som står for nesten halvparten av det totale antallet søknader de siste tre årene. Det andre stedet er opptatt av stillinger som det grunnleggende kravet er kunnskap om Java, etterfulgt av. NET og JavaScript.

Ifølge DataArt viste den minste prosentandelen kvinner kandidater (mindre enn 5%) interesse for stillinger som krever utviklingsferdigheter på Android, C ++ og iOS.

Veksten av kvinners interesse for IT er bekreftet av dataene fra portalen Hh.ru: for året har antall CVer av kvinner som er pålagt spesialiteter i IT-sektoren økt med mer enn en tredjedel . Nå portalen registrert ca 70 tusen gjenopptas, for samme periode i fjor - ca 45 tusen.

Lidia Perovskaya, veileder av datateknologiavdelingen ved ITMO-universitetet, en av de ledende russiske universitetene innen informatikk, forbinder veksten av populariteten til IT-spesialiteter blant søkere og spesielt jenter med utviklingen av denne sfæren som helhet: "Det er fint at det er flere og flere programvareprodukter og teknologier som åpner IT-utdanning for et stadig større publikum - for eksempel spill- eller maskinlæringsteknologier som er anvendelige på noe interessant felt. antall åpne software-olympiader For en rekke treningsnivåer kan deltakerne prøve å bli kjent med programmeringsspråk, algoritmer og datastrukturer, og mange åpne online ressurser for læring gir gode og like muligheter. "
< br /> "Ved arrangementene med deltakerne prøver vi alltid å si at yrkeprogrammeringen er flott for jentene, og forteller suksesshistoriene til våre studenter - t han deltakere er sikre på at de vil bli vurdert av deres kunnskaper og utdanningsresultater uten unødvendig bias, "ekspertnotatene.

En viktig avskrekking på veksten i antall jenter i IT er fortsatt den spesielle egenskapen til opplæringen i videregående skole: "Jenter er tradisjonelt små i fysikklasser, fordi det er en oppfatning at logiske objekter er Kompleks for damer. Derfor deler mindre jenter ut artikler som er spesialisert på datavitenskapens retning, "- sier Elena Fedorova, HR direktør for DataArt.

Gjennom hele verden, inkludert Russland, er DataArt involvert i ulike teknologisamfunn som forener kvinner og populariserer IT-yrket: Women Techmakers, Women Who Code, Coding Girls, Rails Girls, Media Chicas og andre.

25.05.2018 07:55:25DataArt

Et teknologibedrift som skaper, utvikler og opprettholder unike programvareløsninger som hjelper utviklingen av kundenes virksomhet i ulike bransjer


14.08.2018 09:59:33

Boxberry fortsetter å utvide nettverket av leveringssteder i Russland

6. august åpnet selskapet en to tusen jubileumsgren i Krasnoyarsk
13.08.2018 18:52:59

Tiden har kommet! Konferansen "SALE-2018" starter neste uke. Har du allerede kjøpt en billett?

Konferansen "SALES-2018" vil bli avholdt 22. august til 24-24, 2018 i Moskva
10.08.2018 16:47:16

Med jernbane med AsstrA

AsstrA fortsetter aktiv utvikling i segmentet jernbanetransport
07.08.2018 02:52:10

Kundeservice i butikken: Hvordan holde kunder

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva
06.08.2018 13:53:03

Tøffe og statusforhandlinger. Hva om partneren er brattere enn deg?

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva


advertisement