Anti-krise PR: de vanligste feilene - 1BiTv.com

Anti-krise PR: de vanligste feilene

(Automatisk oversettelse)
Anti-krise PR: de vanligste feilene

Hvilke feil gjøres oftest av PR-folk og selskapets høyttalere?


Det har vært en dårlig begivenhet i firmaet ditt - en ulykke, en katastrofe, en brann osv. Og du må reagere - for å opplyse dette arrangementet i infofeltet riktig. Hvilke feil gjøres oftest av PR-folk og selskapets høyttalere i en slik situasjon? Hva skal de bli advart mot? Hvilken rake skal jeg ikke gå på? Vi spør ekspertsrådet. I dag blir våre spørsmål besvart av PR-samarbeidspartneren til byggefirmaet "Neometria" Irina Chukhnina
I tilfelle krisesituasjoner i selskapet tillater PR-folk og høyttalere som regel en eller flere av disse feilene.

1. De er ikke forberedt
Hvis selskapet ikke har en plan i nødstilfelle, så når det oppstår ledelse og PR-tjeneste vil ha mye arbeid innen fristen. Dette kan lett unngås ved å utarbeide mulige varianter av krisesituasjoner på forhånd. Ta for eksempel cateringfirmaet. I tillegg til den "universelle" nødsituasjonen som brann og flom, hvorav 100% ikke er forsikret av et selskap, kan slike "lokale" hendelser som forgiftning, inntak av fremmedlegemer, offentlig konflikt med personell og så videre forekomme. I tiden med sosiale nettverk, når informasjon spres øyeblikkelig, vil det ikke være tid til refleksjon, så det bør være forberedt på forhånd.

Hva å gjøre: tenk over hvilke krisesituasjoner som er mest sannsynlige og foreskrive prosedyren for hver av dem med en indikasjon på tidsrammen. Hvordan reagerer selskapet? Er det nok å poste i den offisielle offentligheten eller vil det være nødvendig å kommentere sektor / nyhetsmedia? Hvordan? I fravær eller personlig? Hvem er autorisert til å kommentere og hvem er ikke? For hva slags PE ga kompensasjon fra selskapet? I hvilken form? Å ha en slik plan, vil selskapet kunne reagere på unormale situasjoner umiddelbart, uten oppstyr og unødvendige følelser. Selvfølgelig er det noen ganger uforutsigbare hendelser, for eksempel det oppsiktsvekkende tilfellet med amming i kafeen "Kaffe". Så bare ett innlegg på Facebook ga et bredt offentlig svar.

På den ene siden falt en stormen av indignasjon på selskapet, på den annen side - kravet om å forlate de uoverensstemmende reglene uendret. Kaffebaren handlet riktig: det reagerte på situasjonen i tide, og redegjorde for sin versjon av hendelsene og selskapets posisjon på den offisielle siden. Og la mange kunder være misfornøyd med avgjørelsen, men dette eksempelet kan tjene ganske fungerende sak for anti-krise kommunikasjon.

2. De er stille
Dette punktet følger som regel fra den første. PR-tjenesten er ikke klar for en krisesituasjon, så det pause for å utvikle en plan og bli enige om det. Praksis viser at jo større selskapet eller desto vanskeligere nødstilfeller, desto lengre er denne stillheten forsinket.

Hva å gjøre: Hvis krisesituasjonen allerede har skjedd, må du minst gjenkjenne det faktumet av det som skjedde og oppgi de spesifikke tiltakene som selskapet har tatt for å eliminere det. Hvis det som følge av nødstilfellet er skadet, bør selskapets leder personlig kommentere situasjonen, fortelle om tiltakene og uttrykk for kondolanser.

3. De tillater informasjon lekkasje
Merkelig nok følger dette punktet også fra den første. Hvis selskapet ikke har regler (adferdskodekser) for kommunikasjon, kan ansatte ved uvitenhet gi feil informasjon til journalister eller offentligheten. Derfor, selv om en slik regulering eksisterer, vil det ikke være overflødig å periodisk minne på det. I nødstilfeller bør en ytterligere melding gjøres og arbeides med medarbeiderne bemyndiget til å kommentere, handlingsplan og skript. Et godt eksempel er det siste tilfellet da Wargaming, skaperen av spillet WorldofTanks, sparket to ansatte for å krenke bedriftshemmeligheter. De publiserte i Instagramsfi med Arato Andrashem, bedre kjent som internett memo "Harold gjemmer smerte".
Mediene gjengitt dette bildet og foreslo at "Harold" kom til det hviterussiske kontoret Wargaming for å delta i kampanjen for hennes spill.

Ivan Kuznetsov, direktør for PRs, forklarte: "Som i et stort selskap har Wargaming regler som begrenser offentliggjøring av informasjon av ansatte, blant annet i sosiale medier."
Samtidig sa en av de avskedigede ansatte, trenings trener Alexander Khvashchevsky, at meldingen om personvernet til Harolds besøk kom bare om kvelden da informasjon om bildet allerede hadde dukket opp i media. Han hevder også at han jobbet i henhold til en kontraktsavtale og ikke undertegnet disse dokumentene som forbyder "kontraktsarbeidere" å avsløre visse bedriftsinformasjon.

4. De "blir forvirret i vitnesbyrdet"
Dette skjer når PR-service og toppledere i selskapet ikke har et enkelt, strømlinet system for rask utveksling av informasjon. Noen er allerede klar over de siste nyhetene, og noen fortsetter å stille ut gårdagens agenda.

Hva å gjøre: Et "krisekapasitet" er opprettet, som inkluderer de ansatte som jobber for å fjerne nødsituasjonen og har fullmakt til å kommentere denne saken. Hele teamet slås sammen i et fungerende chatrom, hvor moderatøren (vanligvis en PR-mann eller leder av selskapet) definerer en enkelt informasjonsagenda, hvilke ansatte sender i infofeltet.

5. De retter ikke innholdsplanen
Det var en tragedie eller nødstilfelle, og selskapet fortsetter som om ingenting hadde skjedd for å publisere underholdningsposter og kampanjer. Dessverre er dette en ganske vanlig praksis. Samtidig forstår ikke alle at selv om krisesituasjonen ikke er direkte relatert til selskapet, men er relatert til bransjen der den opererer, er dette nok til å suspendere annonseringsaktivitet og svare i samsvar med informasjonsagenda. Et eksempel er reaksjonen av russiske shopping- og underholdningssentre til tragedien i Kemerovo.

Heldigvis reagerte noen kjøpesentre riktig på situasjonen. Men de fleste foretrekker fortsatt å holde seg stille, formelt abonnere, eller til og med helt ignorert hendelsen.

Hva å gjøre: Overvåk informasjonsfeltet og juster innholdsplanen i henhold til nyhetsagenda. Dette vil ikke bare vise profesjonalitet, men også bevare menneskets ansikt på ditt merke.

Og hvis du vil ha en mer detaljert samtale om krisekommunikasjon - ikke gå glipp av konferansen "Anti-krise PR-2018: Beskyttelse av omdømme og arbeid med negativ", som vil bli avholdt i Moskva 7-8 juni.
For å se konferanseprogrammet og søke om deltakelse, vennligst besøk: http://conference.image-media.ru

04.06.2018 14:10:14Magasinet "Press Service"

Spesialisert magasin for alle som jobber innen PR


14.08.2018 09:59:33

Boxberry fortsetter å utvide nettverket av leveringssteder i Russland

6. august åpnet selskapet en to tusen jubileumsgren i Krasnoyarsk
13.08.2018 18:52:59

Tiden har kommet! Konferansen "SALE-2018" starter neste uke. Har du allerede kjøpt en billett?

Konferansen "SALES-2018" vil bli avholdt 22. august til 24-24, 2018 i Moskva
10.08.2018 16:47:16

Med jernbane med AsstrA

AsstrA fortsetter aktiv utvikling i segmentet jernbanetransport
07.08.2018 02:52:10

Kundeservice i butikken: Hvordan holde kunder

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva
06.08.2018 13:53:03

Tøffe og statusforhandlinger. Hva om partneren er brattere enn deg?

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva


advertisement