Rengjør torsdag - 1BiTv.com

Rengjør torsdag

Hva skjedde for to tusen år siden


Rengjør torsdag


Navnet "Clean" mottok den fjerde dagen av Passionsugen, ikke fordi mange av vertinneene på denne dagen sparker sine leiligheter til påskeferien. Og ikke fordi de ikke vil bli syke i et helt år, hvisker av hjertet "Fader, Våre ...", de vasker tidlig om morgenen - alltid til morgengryten, er det en skikk som overlevde selv tiår med ateisme, da Påsken ble feiret bare ved å fargelegge egg.
Nei, grunnen til at Hellige Torsdag, torsdag av den hellige uke, kalles ren, er en annen. På denne dagen, sier presterne at vi må streve for å ikke rense vårt hjem, eller til og med kroppen - vår sjel. Det er å bekjenne og ta nattverd. Fordi på den dagen for nesten to tusen år siden etablerte Jesus Kristus nattverdens sakrament. Og på torsdag torsdag utføres en gammel rituell av "vaske føttene" når biskopen vasker prestens føtter. Men dette handler ikke egentlig om ekstern renhet, men om intern. Men første ting først.
Den ortodokse uken er i full gang, Holy Week (22.-27. April), kirker to ganger om dagen ringe på troende for de mest intense guddommelige tjenester. Og hvis den på stor mandag og stor tirsdag i kirker er det fortsatt fri, så fra storens onsdag kveld, når den felles bekjennelsen skjer nesten overalt, øker folket merkbart. Vel, selv for de lange, utrolig flotte tjenestene fra Ren torsdag, er vi nedsenket i hendelsene som skjedde for to tusen år siden, så mange mennesker samler at hvis du tøver, vil du være sen, du må stå på vestibulen .

Tjenestene i Holy Thursday er så signifikante at de prøver å ikke gå glipp av dem. Dømmer av de russiske klassikerne, var våre forfedre i stand til å distribuere sin tid på en slik måte at den ville ende opp med økonomiske problemer før god torsdag, eller i det minste hengi dem i intervaller mellom de guddommelige tjenestene. Det ble trodd at vi deltok i den store torsdags liturgi, deltok i den aller siste nadverden da Jesus etablerte det viktigste kristne sakramentet - nattverdens sakrament.
Den siste nadverden er Kristi middag sammen med disiplene, apostlene, som skjedde om kvelden (derav navnet "supper") på feiringen av feiringen av det gamle testamente påske. Jødene feiret påsken deres (Pesach) til minne om den mirakuløse befrielsen fra fire hundre års slaveri i Egypt. Kristen påske - Jeg vil merke i parentes - dette er også en ferie for befrielsen vår, men en ferie for befrielse fra slaveri til synd og døden generert av den. Denne kvelden middag med Jesus med disiplene var hemmelig fordi myndighetene allerede var på utkikk etter muligheter til å drepe Kristus. På den store onsdag i den hellige uke minnet kirkene hvordan yppersteprestene og eldste ikke lenger bare laget planer for å drepe Kristus, men også verdsatt sitt liv på tretti sølvbiter - prisen på en slave på den tiden. De tilbød den typen penger til en av Jesu apostler, Judas Iscariot, som etter denne samtalen begynte å søke etter en mulighet til å bringe Kristus i myndighetens hender.

Men tilbake til siste nadver begynte det uventet. Uventet for Frelserens disipler. Guds Sønn, verdens Skaper, utfører ritualen, som slaver vanligvis gjorde for herrene i øst: Jesus vasker sine disipels føtter. Apostlene er forbløffet over den guddommelige lærerens handlinger. De tar stille på badet. Bare apostelen Peter, en mann som er varm, kan ikke holde tilbake sine følelser: "Herre!" Peter utbrøt: "Skal du vaske føttene mine?" Og Kristus svarer: "Det jeg gjør, nå vet du ikke, men du vil forstå etter ... Hvis jeg ikke vasker deg, har du ingen del med meg. " Ved hans eksempel viste Herren ikke bare disippelens kjærlighet, men lærte dem også ydmykhet - slik at de ikke ville betrakte det ydmykelse for seg selv for å tjene sin neste. Det betyr at vaske føttene ikke handler om renhet, det handler om ydmykhet og stor kjærlighet til naboen. Og om unntak fra Kristus. Fornedring av Ham til den minste, mest foraktige - til slaven. Denne selvtillit av Guds Sønn vil komme til syne når han, den syndløse, vil gi seg selv til å bli korsfestet - til straffen som kriminelle foraktige har blitt utsatt for. Og Jesus vil gjøre dette ut av kjærlighet til oss mennesker.

Og i dag, på den hellige torsdag, blir riten for å vaske føttene noen ganger utført ved biskopstjenesten. Ved slutten av liturgien ved å lese evangeliet om vasken av føttene, vasker biskopen til minne om Kristi ydmyke handling, prestens føtter.

Og igjen, tilbake til evangeliets historie, som høres ut på dagen for ren torsdag i kirken. Peter, hører på Kristi ord: "Hvis jeg ikke vasker deg, har du ingen del med meg", i et oppriktig rush, som ønsker denne enheten med sin lærer, spør han: "Herre, ikke bare mine føtter, men også min hender og hode. " Og Jesus svarer: "Alt du trenger å gjøre er å vaske føttene dine, fordi hele er rent; og du er ren, men ikke alle. »Kristus visste at en forræder satt på dette siste måltidet med disiplene sine. "Sannelig sier jeg dere, at en av dere skal forråde meg." Disiplene er sørget, hver og en spør: "Er det ikke meg, Herre?" Og Kristus svarer den mystiske: "En av de tolv, dipping med meg i parabolen." Og videre: "Men Menneskesønnen går, som det var skrevet om ham (det vil si det som er blitt ordinert, vil bli fullført - MG), men ve den personen til hvem Menneskesønnen er forrådt: det ville være bedre for denne personen ikke å bli født. " Som sagt, på samme tid, "Judas, som forrådte Ham," spurte: "Er jeg ikke denne forræderen?" Og Jesus svarer: "Du sa det ..."
Kristus vet at Judas allerede har arrangert for tretti sølvbiter - en ubetydelig mengde - å forråde Ham: Judas hjerte er ikke et mysterium for Guds Sønn. Men Han gir forresten en ny sjanse ... Teologene forklarer denne situasjonen på følgende måte: Herren gir alle en sjanse til å omvende seg, korrigere seg selv og gi personen rett til å velge, respekterer hans frihet.

Ved siste nadver skjedde en annen hendelse - ekstremt viktig! - Etablering av eukaristiens sakrament eller nattverd. Det greske ordet "eukarist" betyr "takknemlighet". I kristendommen er eukaristien sakramentet om kroppens og Kristi blod, sakramentet av yndefulle (det er perfekt etter effekten av nåde) den troendes enhet med Gud. "Da de spiste, tok Jesus brød og velsignet og brøt det og ga det til dem og sa: Ta, spis, dette er min kropp. Og han tok koppen, takk og ga det til dem, og de alle drakk fra det. Og han sa til dem at det er mitt blod i det nye testamentet, som er kaste for mange. "Dette er svært viktige ord for oss alle. Fra nå av har vi den nøyaktige måten, den nøyaktige måten å bli lagret på. Dessuten forbinder Jesus Sacrament of Communion med vårt håp, vårt håp i evig liv. "Sannelig, sannelig, sier jeg deg, om du ikke spiser Menneskesønnens kjøtt og drikker sitt blod, vil du ikke ha liv i deg. Den som spiser kjøttet mitt og drikker blodet mitt, har evig liv, og jeg vil heve ham opp på den siste dagen. " Derfor er begivenhetene på Stor Renere torsdag så viktig, derfor minnes vi stadig om dem: Ved den siste nadveren pekte Jesus på oss enhetens middel til Gud, ifølge martyrets Ignatius-gudbærerens ord, ga oss "utødelighetens medisin".

Under samme nadverdi fortalte Kristus disiplene at de ville være svake, de kunne ikke støtte Ham i et skjebnesvangre øyeblikk ... Og så skjedde det.

Under tjenesten for ren torsdag husker vi bønnen til Guds Sønn og Menneskesønnen i Getsemane-hagen, bønn til blodig svette, bønn alene, da hans disipler sov ...

"De kom til en landsby som heter Getsemane; og han sa til disiplene: sitte her mens jeg ber. Og han tok Peter, Jakob og Johannes med Ham; og han begynte å bli forferdet og deprimert. Og han sa til dem: Min sjel grøser til døden; bli her og se. Og han gikk en liten vei, falt han til bakken og ba om at timen ville gå over til ham, hvis det var mulig, og han ville si: Abba, far, alt er mulig for deg. ta denne koppen vekk fra meg, men ikke hva jeg vil, men hva du. "

Jesus beder, hans disipler faller i søvn, og vaktene ledet av Judas blir utvalgt til bønnens sted på denne døde, forferdelige natten ... Vi husker disse hendelsene på helligdag.

I morgentjenesten på ren torsdag, søker alle troende, som følger apostlenes eksempel, å forene seg med Kristus i nattverdens sakrament. Under den guddommelige tjeneste gjentas bønnen flere ganger: "Ditt mysterium for dagen, Guds sønn, nattverd, mottar meg ..." Dette koret sang bønnen, presten leser, alle troende gjentar. I den spør en kristen Gud om å gjøre ham til en delaker av Den siste nadver, som nå foregår i templet.
Før kvelden blir korset tatt ut i templet, og på den lengste kveldstjenesten på torsdag, leses gospelpassasjer om Guds Sønns jordiske livs siste dager. Det er totalt tolv passasjer - i henhold til antall apostler og troende med lysende lys, og ser foran dem instrumentet til Frelserens død på korset, lytt til ordene som forteller om korsets kors, korsfestelse, og graven av Kristus.

Det er en fantastisk tradisjon å bringe hjem et opplyst lidenskapelig lys fra tjenesten Maundy Thursday. Troende prøver å gjøre alt slik at lyset i det ikke går ut. Det berører for å se hvordan, etter kvelds tjeneste, allerede i skumring, strekker seg en lysstrøm, beskyttet av lamper, fra templene. Lyste lysene minner oss om at kristne kalles for å være i denne verden et lys som fjerner nattens mørke.

I morgen, 26. april, god fredag er den mest sørgende dagen på året. Det var på fredag at korsfestelsen og døden av Kristus på Golgata fant sted.

Kilde: Russisk avis


25.04.2019 07:08:34
(Automatisk oversettelse)


24.08.2019 09:29:20

Livet uten dollar

Sjefen for den britiske sentralbanken foreslo å forlate dollaren.
23.08.2019 13:42:34

Om stabilisering av situasjonen i nedtrappingssonen til Idlib

Presidentene i Russland og Tyrkia diskuterte samhandling om Idlib.
22.08.2019 07:01:48

Kampanje fra Naftogaz

Naftogaz tilbød ukrainere å kjøpe bensin til vinteren.
21.08.2019 06:01:00

Århundresalg

Kongefamilien av Danmark utelukket ikke salget av Grønland til USA.
21.08.2019 05:52:00

Sjekk bagasjen

Tollere vil begynne å sjekke russisk bagasje på en ny måte.


Advertisement

Themes cloud

sopp Tyskland arv pengemengde planlegger handel moderasjon Sveits forby testosteron Israel en leke kompromitterende bevis Mias Georgia en bærbar datamaskin kvasi-avtalen studere rolle organisasjon konferanse bite valget vil voldgiftsdomstol rakett Iran solen alkohol fødsel gullmyntstandard memorandum skilsmisse mortifikasjon medisiner barn post fideicomass finansiere tyveri avståelse strå toll rapportere privat bank musikk mordforsøk timokrati dødsstraff statsborgerskap Farge Syria kanal slange økonomi forræderi valutaenhet lotteri derivat kontroll mynt utslipp undeclared varer bro doktor regning lov nevro øl rekkefølge Kontrakt kreditt last vurdering IFRS pengemengden katt filosofi sikkerhet pakt co-pakking Kina Skype hotell leveranse penger test WTO inndragning pensjon by på kaffe monetært system juice innhold Minibank causa ordbok forsørger CCTV digitalisering virksomhet avskjedigelse oligarki gull Kerch boliglån frakttransport Skattfritt ekteskap Kreta Ukraina Gazpromneft insulin kino rekkefølge revaluering godkjennelse bank integrering frihet en restaurant boliglån medisin klient bo investering coffers bil medfølgende penger problem vil dollar Platon diabetes valuta avvikling Fotball forgiftning USA dømme Instagram transseksuell advokat innbetaling avgift bedrageri trossamfunn fly England mordbrann markedsføring Politikk gass GLONASS Shipping løfte produkt turisme eple smugling eiendomsmegling devaluering import premiss Sotsji selger drikke maling overføre reform Internett en familie varemerke belønning Taxi sang finger handling bimetallism Rhodes mat fotballsko teori forskrifter forfalske mord Roma Utveksling rettferdighet hode tort FMCG utpressing konsultasjon S-300 rubel monometallism CIS jackpot krokodille FN adopsjon Viber Justinian-koden selger Telegram personale slaveri lufttransport Merk baby omsetning lov arving festival domstol middel Bocharov Creek MVA Hellas traktat hund monopolist Jobb omdannelse lovgivning arkitektur Sokrates eksport legat egen Servitutt tapperhet sonde tyranni FIFA 2018 sanksjoner etterforskning Undervannsbåt demokrati rekreasjon gjeld Russland hunn Trafikkulykker logistikk en pose Krim tabletten

Persons

Companies