Møte i Lappland - 1BiTv.com

Møte i Lappland

I Finland, forbereder et møte av Lavrov og Pompeo.


Møte i Lappland


På mandag forventes lederen til det russiske utenriksdepartementet, Sergey Lavrov, ved selve Polarcirkelen - i Lappland. Her, i den finske byen Rovaniemi, vil lederne av de diplomatiske oppdragene til arktiske rådsland - Russland, Canada, USA, Finland, Island, Danmark, Sverige og Norge samles for å diskutere utviklingen av regionen. Som det ble bekreftet på Smolenskaya-plassen og statsdepartementet på torsdag, blir et møte med Sergey Lavrov og hans amerikanske kollega Mike Pompeo utarbeidet "på kantene" av todagers forum. Slike kontakter mellom de to ministrene har ikke vært i nesten et år. Har isen ødelagt forholdet mellom Russland og USA, og vil politisk oppvarming komme til Arktis, hvor den militærpolitiske dialogen har blitt frosset i fem år nå?
Det er ingen hemmelighet at den russiske ministeren hadde gode personlige relasjoner med de forrige statssekretærene i USA, Rex Tillerson og spesielt John Kerry, og lederne av diplomati gikk ikke glipp av muligheter og noen plattform for å kommunisere selv mot bakgrunnen av de mest akutte kriser. Men med den tidligere direktøren for CIA Pompeo har kontakter hittil blitt redusert til et minimum. De hadde ikke engang et eget møte selv på FNs generalforsamlings nettsted - dette ble forklart på Smolensk Square ved "en viss fastholding" på den amerikanske siden. Den første og til den dagen fant de eneste samtalene mellom Lavrov og Pompeo sted i juli i Finland, sammen med toppmøtet i Russlands og USAs ledere, som ble holdt i Helsingfors. True, konvergensen fungerte ikke da. En måned senere gjenopptok Washington sanksjoner mot Teheran, og truet med internasjonale mediators innsats for å løse det iranske nukleare problemet. I februar annonserte det seg om å trekke seg fra den russisk-amerikanske traktaten om eliminering av mellomstore og kortere raketter.
På tærskelen til det kommende møtet i Rovaniemi, som endelig ble avtalt, ble det kjent om en og en halv times telefonsamtale mellom Donald Trump og Vladimir Putin - han ble kalt konstruktiv i begge hovedstadene. Det var sant, mens Trump skrev inspirerte anmeldelser på samtalen med den russiske presidenten på Twitter, det mytiske "samspillet" som han nektet rapporten fra særanklager Muller, leder statsdepartementet, i ikke særlig diplomatiske uttrykk, forlangte at russerne Federation "komme ut av Venezuela". Nå til uenighetene om Syria, tilføyte Ukraina og nedrustningsspørsmål en krise i den bolivarianske republikken, der USA åpent søker en kraftendring. Dette emnet skulle være et av hovedforhandlingene mellom de to ministrene. På kvelden ringte Sergey Lavrov Pompeos spekulasjoner om det russiske inngrep i Venezasas saker "feil", og de to landenees posisjoner var "uforenlige".

Disse stillingene kolliderer også i Arktis - medlemmer av rådet vil snakke om det på økten på tirsdag.

"Vi har en todelt situasjon med amerikanerne. På den ene side, til tross for den nåværende krisen i relasjonene, klarte vi å gjennomføre mange gjensidige prosjekter i Arktis, sier Pavel Gudev, seniorforsker ved Institutt for verdensøkonomi og internasjonale relasjoner i Russlands vitenskapsakademi, "A For et år siden kom vi til enighet om reguleringen av frakt i Bering Strait som skiller Chukotka og Alaska. Det er mange fartøy, fisketrålere, og det er ingen måte å forhindre ulykker med oljeutslipp. Vi ble også enige om å introdusere et fangstmoratorium for akvatiske biologiske ressurser i det sentrale Arktis. Så vi har samarbeider med USAs Coast Guard. På den annen side har det i løpet av det siste året, på nivået med US Navy og Department of State, vært mer snakk om amerikanere i den russiske arktiske aktiviteten under Freedom of Navigation-programmet. For eksempel, å prøve, uten koordinering med Moskva, å navigere krigsskipene dine gjennom vannene i Nordsjø-ruten, som om i Sør-Kinashavet, i Hormuz-strengen, provoserer Kina, Iran og mange andre land - og uansett Hva forholdet er med USA. "

Lignende handlinger ble utført av amerikanerne, selv i forhold til den allierte Canada - på ruten til Nordvestpassasjen. Forresten, både russere og kanadiere forsvarer den samme tilnærmingen med hensyn til deres nasjonale transport arterier i Arktis. "Men etter 2014-krisen har Ottawa ikke travelt med å offentliggjøre solidaritet med oss."
Forstå statusen for arktiske farvann, og faktisk er det ikke lett - her kolliderer de juridiske doktrinene i hele landene. Men USA bringer under dem en ideologi. Og de løfter banneret til fri frakt i samme arktiske, med henvisning til FNs havkonvensjon av 1982, som de selv ikke har kommet med. "Vi insisterer på at arktikken er en unik maritim region, og nasjonal lovbestemmelse spiller en spesiell rolle her, som tok form lenge før vedtaket av FN-konvensjonen, der arktikken ikke engang er nevnt. Derfor må en viss balanse opprettholdes , forklarer Pavel Gudev. Russland passerer gjennom Nordsjøruternes ruter som historiske indre farvann, mens USA fortaler for internasjonalisering av de arktiske strøkene - Laptev, Sannikov, Vilkitsky, Shokalsky. Vi betrakter dem ikke som internasjonale strøk med transittpassasjer for utenlandske skip og skip. Russland er den største kystnære arktiske staten med lengste kystlinje, og vi tar ansvar for sikkerhet, inkludert miljø, i regionen. Underveis er det en permissiv prosedyre for passasje av sivile skip, og i forbindelse med krigsskip antar vi at en mer liberal ordre av passasje vil være på plass. En annen ting er at amerikanerne ikke er fornøyd med dette alternativet. Så gjenstår trusselen om en lokal militærhendelse i teorien, og hele spørsmålet er hvordan vi vil reagere på amerikanernes mulige provoserende handlinger. "

Som RIAC-sakkyndig og seniorlærer ved fakultetet for internasjonale relasjoner i St. Petersburg-statsuniversitetet Dmitry Tulupov husket, i midten av 1960-tallet, delte statsdepartementet og USSR utenriksdepartement diplomatiske slag på dette grunnlaget, og utvekslet regelmessig protestnotater. "USA har allerede uttrykt uenighet med det spesielle regimet for administrasjon av Nordsjø-ruten. Vi insisterte på at vi på grunnlag av historiske rettigheter kunne etablere navigasjonsordenen her, og amerikanske skip skulle følge vanlige regler. Nå er det et hypotetisk forsøk på å for å hindre slike konflikter, er det nødvendig å gjenoppta så snart som mulig den militærpolitiske dialogen mellom de aktuelle avdelingene i de to landene ", - sann ekspert. Det er sant at denne dialogen, som er i stand til å avlaste spenninger og utelatelser, har gått i fem år nå. Tidligere sa Sergey Lavrov at regelmessige møter med stabsjefene til Arktisrådets armedlemmer har blitt frosset siden 2014, på initiativ av vestlige land.

Samtidig er militære eksperter sikre på at ingen handlinger i den russiske arktikken vil følge samtalene til de amerikanske admiralene, og i overskuelig fremtid er USA usannsynlig å risikere å holde sine fartøy uten varsel. Hvis bare fordi de ikke har dyktige isbrytere som er i stand til å eskortere slike manøvrer. I mellomtiden gir Russland pålitelig loddrett og islodding av utenlandske skip, og ingen av landene som brukte Nordsjøruten - og bare i fjor mer enn to dusin - forsøkte ikke å utfordre den etablerte rekkefølgen.
Kilde: Russisk avis


06.05.2019 09:08:14
(Automatisk oversettelse)Michael Pompeo

Amerikansk politiker, diplomat.

Donald Trump

Han er 45. president i USA

Sergey V. Lavrov

Russlands utenriksminister24.08.2019 09:29:20

Livet uten dollar

Sjefen for den britiske sentralbanken foreslo å forlate dollaren.
23.08.2019 13:42:34

Om stabilisering av situasjonen i nedtrappingssonen til Idlib

Presidentene i Russland og Tyrkia diskuterte samhandling om Idlib.
22.08.2019 07:01:48

Kampanje fra Naftogaz

Naftogaz tilbød ukrainere å kjøpe bensin til vinteren.
21.08.2019 06:01:00

Århundresalg

Kongefamilien av Danmark utelukket ikke salget av Grønland til USA.
21.08.2019 05:52:00

Sjekk bagasjen

Tollere vil begynne å sjekke russisk bagasje på en ny måte.


Advertisement

Themes cloud

fly Merk reform konferanse fotballsko trossamfunn mord Telegram Undervannsbåt rubel Farge musikk test kvasi-avtalen krokodille filosofi Iran ordbok Hellas lov adopsjon Kreta diabetes medisiner arv testosteron bite en restaurant strå produkt co-pakking doktor hund kino forgiftning kompromitterende bevis en leke Utveksling tort festival kreditt teori gjeld mordbrann Minibank innhold Skype innbetaling traktat mordforsøk fideicomass lov Servitutt Fotball FIFA 2018 arkitektur oligarki mynt rekkefølge Trafikkulykker konsultasjon S-300 IFRS arving lotteri skilsmisse rekreasjon tabletten forskrifter mortifikasjon England Viber frihet en bærbar datamaskin selger Syria kaffe handel smugling toll hode kanal rolle Kina sonde digitalisering medisin valuta Krim klient forræderi øl turisme solen avståelse belønning bro ekteskap Internett handling finansiere sopp planlegger varemerke monopolist voldgiftsdomstol eiendomsmegling statsborgerskap Sveits markedsføring nevro rapportere GLONASS fødsel domstol en familie avskjedigelse gass eksport dødsstraff egen godkjennelse Kerch lufttransport Justinian-koden juice studere virksomhet pengemengden inndragning vil kontroll investering coffers avgift Instagram utslipp dømme by på causa pengemengde økonomi demokrati memorandum devaluering post slange Russland revaluering USA monometallism Shipping Israel moderasjon selger CCTV premiss boliglån Bocharov Creek Skattfritt slaveri last bil overføre rakett penger problem omsetning rettferdighet bo Sokrates dollar Taxi bedrageri medfølgende baby utpressing barn logistikk rekkefølge sang transseksuell middel forby regning hotell Gazpromneft timokrati Sotsji bank undeclared varer FN pakt bimetallism katt leveranse maling insulin Ukraina Mias løfte FMCG integrering valutaenhet Politikk drikke organisasjon advokat vurdering boliglån sanksjoner personale gull etterforskning legat Platon gullmyntstandard Rhodes forsørger pensjon finger penger tyranni privat bank forfalske en pose Kontrakt omdannelse hunn valget derivat tyveri CIS mat sikkerhet WTO monetært system Tyskland tapperhet Roma frakttransport jackpot vil Jobb lovgivning alkohol import Georgia avvikling eple MVA

Persons

Companies