Nytt ord om verden - 1BiTv.com

Nytt ord om verden

Trumps foreslåtte "avtale" mellom israelerne og palestinerne virker allerede umulig.


Nytt ord om verden


Tirsdag kunngjorde USAs president Donald Trump parametrene for den etterlengtede "århundretsavtalen" - en avtale mellom palestinere og israelere, som har som mål å etablere langsiktig fred i Midtøsten og skape en uavhengig, ubegrenset internasjonal palestinsk stat .
Avtalen skulle ifølge Det hvite hus erstatte fredsprosessen som fremmet Midtøsten-kvartett av formidlere. I tillegg til USA inkluderte det Russland, Den europeiske union og FN. Men den amerikanske lederen mente at han ville være i stand til uavhengig, uten noens hjelp, å være enige med de motstridende partiene i syv tiår og gi dem sjenerøse løfter. Og dermed, ved det nye presidentvalget i USA, planlagt til høsten, vil en slik utenrikspolitisk suksess oppnås at opposisjonen ikke vil være i stand til å utfordre og anerkjenne verden. Riktignok ble Washington forsøkt å forsone palestinere og israelere uten ekstra øyne og ører på forskjellige tidspunkter. Alle av dem endte imidlertid før eller siden med en grandios fiasko, "frøs" på forskjellige konferanser og ble forvrengt av mange endringer, noe som gjorde den amerikanske satsingen til slutt juridisk ubetydelig.

Denne gangen for Trump var det imidlertid mye viktigere å dukke opp, og ikke å være den viktigste fredsbevarende i Midtøsten. Derav høytidelighet for øyeblikket, patosnavnet "deal of the century" og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, som lytter til Trump i Det hvite hus, hvis amerikanske president på forhånd sikret avtalen med palestinerne. Men selv med den første, overfladiske undersøkelsen av Trumps initiativer, er "å kaste panseret i luften" helt klart ikke verdt det. Det er ikke verdt ubetinget å tro den amerikanske presidenten som hevdet: "Min visjon er en vinn-vinn-mulighet for begge sider, en realistisk sameksistens mellom de to statene."
Jeg må si at lekkasjene, og veldig detaljerte, av hva som er inneholdt i Trump-planen, dukket opp i en israelsk avis for mer enn en uke siden. Og dette var neppe en ulykke - selvfølgelig ønsket Det hvite hus i hemmelighet å evaluere verdenssamfunnets reaksjon, og fremfor alt den arabiske verden, på fredsinitiativet. Helt ærlig var reaksjonen behersket og absolutt ikke entusiastisk.

Nå om hva USAs president uttalte seg i Det hvite hus. For det første foreslås det å gjøre hovedstaden i den jødiske staten udelelige, som alltid kategorisk ble insistert på i Tel Aviv og som de aldri ble enige om i Palestina. "I følge planen vil Jerusalem forbli en udelbar hovedstad, det er veldig viktig," understreket Trump. Imidlertid uttalte han også at planen hans "sørger for etablering av en palestinsk hovedstad i Øst-Jerusalem." Dette handler visstnok om forstadsdelen av Jerusalem, der arabiske bosetninger ligger i dag. Avisen kalte dette territoriet landene bak skillelinjen. Denne delen av Jerusalem ble tidligere tilbudt palestinerne som hovedstad, men de gikk aldri med på dette. Det er ikke klart hvorfor Trump bestemte seg for at han denne gangen ville få samtykke fra ledelsen av autonomien. Ja, og de arabiske landene til å overtale en så avkortet versjon av den palestinske hovedstaden vil være ekstremt vanskelig.

Den neste delen av "avtalen" er å fryse byggingen av israelske bosetninger i de nye palestinske områdene i fire år. I løpet av denne perioden vil partene forhandle om en omfattende avtale. Men mange fallgruver er bevart her, på grunn av det faktum at de eksisterende israelske bosetningene vil forbli på land som palestinerne anser som sine egne. I de allerede etablerte bosetningene vil Israel dessuten få rett til å fortsette byggingen.
Det er ikke noe svar på et annet, sannsynligvis det vanskeligste spørsmålet - hvordan gjøre den nye palestinske statens territorium enhetlig, ikke revet i stykker og ha kontinuerlige grenser. Under dagens forhold er det umulig å oppnå dette uten å bytte territorier mellom Israel og Palestina. Men som alltid, når det gjelder land, kan en slik utveksling dra på og forårsake nye konflikter. Selv om Trump-planen understreker at en fredsavtale med Tel Aviv lover å faktisk doble størrelsen på den palestinske staten. Amerika er klar til å åpne sin ambassade i den nye hovedstaden i Palestina og gi den palestinske staten cirka 50 milliarder dollar investering i utviklingen av territoriet. Riktig nok vil ikke Trump gi disse pengene i det hele tatt fra USAs budsjett. Han har til hensikt å samle dem på donorkonferanser, først og fremst fra inntektene fra monarkiene i Persiske gulfen og Europa. Og USA vil bare bidra med sin ganske beskjedne andel til den vanlige sparegrisen.
Den nye palestinske staten vil bli fratatt kontrollen av luftrommet, retten til å utøve grensekontroll og inngå militære allianser. Det vil si at i det minste i overskuelig fremtid vil kreftene hans ha et veldig, veldig avkortet utseende.

I bytte mot en slik "nåde", må den palestinske siden slutte å støtte Hamas terrorbevegelse og finansiere familiene til døde selvmordsbombere.

Den israelske statsministeren har allerede uttalt at han er «klar til å forhandle med palestinerne på grunnlag av Trumps fredsplan uten ytterligere presiseringer og endringer. På Gazastripen, som kontrollerer Hamas, anså de den nye "avtalen" med Israel som verdiløs og lovte å fortsette kampen. Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov inviterte kvartettdeltakerne til å vurdere Washingtons initiativer, og bare ledelsen av Den palestinske myndighet gikk til pause tirsdag kveld.

"Israel tar et gigantisk skritt mot fred," sa den amerikanske presidenten i en presentasjon av planen sin i Det hvite hus. Som det ofte skjedde før, førte imidlertid slike vurderinger ikke til fred, siden de ikke tok hensyn til palestinernes synspunkter eller "Arabgatens synspunkter".

Kilde: russisk avis


29.01.2020 09:12:10
(Automatisk oversettelse)Donald Trump

Han er 45. president i USA

Sergey V. Lavrov

Russlands utenriksminister
27.03.2020 10:46:53

Kulturdepartementet lager første plakat for online arrangementer

Listen over hendelser vil bli dannet av kulturinstitusjoner fra hele Russland.
27.03.2020 10:26:00

I Krasnodar forhindret FSB angrepet

Det ble beslaglagt et eksplosjonsapparat fra en 27 år gammel russer.
26.03.2020 13:26:30

Bolshoi Theatre vil vise forestillinger på nettet fra "Det gyldne fond"

27. mars vil Bolshoi starte en serie online sendinger.
26.03.2020 13:16:12

Tyskland vurderer rettidige tiltak fra Russland for å støtte befolkningen

Sosiale fordeler og fordeler støtter kjøpekraften til befolkningen.
26.03.2020 13:10:50

Store byparker stengt i Moskva på grunn av coronavirus

Inngangen for besøkende ble stengt av bydekkende parker.


Advertisement

Advertisement

Themes cloud

import varemerke voldgiftsdomstol drikke legat lotteri hund CIS valget lovgivning Internett innhold devaluering trossamfunn Iran eiendomsmegling rekreasjon 3G pengemengde lov statsborgerskap selger avståelse øl forræderi mortifikasjon digitalisering Sotsji smugling oligarki rolle frihet testosteron QR kode gullmyntstandard omdannelse demokrati åndsverk klient strå skilsmisse Kontrakt Hviterussland tapperhet utslipp advokat 4G pensjon planlegger maling bedrageri personale hotell rekkefølge rekkefølge belønning dødsstraff logistikk FIFA 2018 CCTV penger problem mordbrann co-pakking olympiske leker gull doktor monetært system juice rakett investering Utveksling Justinian-koden en familie tort fødsel overføre forby medisiner etterforskning bo pakt konferanse sanksjoner regning IFRS Moskva konsultasjon penger produkt avskjedigelse finansiere Kasakhstan vil kino Trafikkulykker inndragning finger arving revaluering Minibank integrering insulin sang merke adopsjon Russland teori Skattfritt eksport lov Kina medfølgende timokrati Roma forfalske alkohol Platon Viber derivat utpressing FN virksomhet valuta en bærbar datamaskin gjeld økonomi studere Paralympiske spill rapportere forskrifter USA bank kompromitterende bevis diabetes omsetning vil mynt GLONASS Tyskland premiss gass monometallism Servitutt egen løfte pengemengden traktat monopolist Israel innbetaling krokodille Kerch en pose Fotball sikkerhet frakttransport moderasjon transseksuell sopp MVA dømme causa handling fotballsko fly coffers Farge boliglån post baby forgiftning organisasjon ordbok boliglån nevro ekteskap mordforsøk domstol Jobb tyveri Sokrates arkitektur avvikling handel dollar hode selger vurdering jackpot kreditt lufttransport kaffe reform bimetallism last memorandum Merk bro tabletten Shipping medisin katt by på middel test leveranse rubel S-300 Krim valutaenhet WTO forsørger slaveri Gazpromneft markedsføring festival LTE toll godkjennelse FMCG Politikk mat bil Undervannsbåt slange tyranni kvasi-avtalen mord musikk fideicomass rettferdighet bite avgift legemidler undeclared varer Hellas Taxi filosofi eple privat bank en restaurant arv Bocharov Creek barn kanal hunn Syria kontroll en leke Ukraina

Persons

Companies


Реклама