Penger flyr inn i telefonen - 1BiTv.com

Penger flyr inn i telefonen

Hvordan gjenkjenne en telefonsvindler fra en pseudobank.


Penger flyr inn i telefonen


"God ettermiddag, du er bekymret for sikkerhetstjenesten til Bank N" - denne frasen har tilsynelatende allerede blitt hørt på telefon av millioner av russere. I 99,9% av tilfellene startet svindlere en samtale med henne, som valgte ikke komplekse teknologiske løsninger, men gammelt og (ikke) godt psykologisk press for å stjele penger fra bankkort. Publikumets rekkevidde er så stort som mulig - angripere fisket ut informasjon for å ta ut midler ikke bare fra pensjonister: å dømme etter historiene på profilfora og i sosiale nettverk, til og med bankansatte selv falt i dette agnet.
Den teknologiske løsningen her er faktisk en ting - IP-telefoni (som er ganske billig), som du kan bytte ut telefonnummeret med banknummeret. Det er han som vil vises hos klienten på skjermen til en mobiltelefon med et innkommende anrop. Videre kommer sosialteknikk til å spille - dette er en metode for å skaffe informasjon basert på de kognitive egenskapene til menneskelig psykologi. Avhengig av hva angriperen sier i den andre enden av ledningen, er bankens klient enten redd for å tape penger (for eksempel forteller de ham at noen tar ut pengene sine fra kortet akkurat nå), eller tvert imot ønsker for å tjene penger (svindleren snakker om betalinger til klienten). I alle tilfeller er målet det samme - å hente ut tilstrekkelig informasjon fra klienten til å ta ut penger fra kortet. Formelt sett danner det "virkelige" banknummeret offerets tillit til samtalepartneren i den andre enden av ledningen.
Bank of Russia anser samfunnsingeniør som en av de viktigste truslene mot informasjonssikkerhet. I følge sentralbanken ble mer enn 97% av tyveriene fra enkeltpersoners regnskap begått ved bruk av lignende teknikker. Kildene til lekkasje av personopplysninger som brukes av svindlere er mange - fra nettbutikker til nåværende og tidligere bankansatte.

Banker kjemper mot svindlere - deres aktiviteter overvåkes av informasjonssikkerhetsenheter, det er spesielle antisvindel-systemer og algoritmer, men mye avhenger av klienten selv og hans handlinger.
Det er viktig å vite at en bankansatt aldri under noen omstendigheter vil be om et kortnummer eller PIN-kode, CVV-kode (dette er de tre siste sifrene på baksiden av et bankkort), et passord for å oppgi kundens personlige konto eller en kode fra SMS-meldinger. Hvis du i en telefonsamtale støter på at en person som introduserte seg som bankansatt ber deg om å oppgi denne informasjonen, må du øyeblikkelig legge på og kontakte banken på nummeret som er angitt på kortet ditt. Og hvis det er mulig, er det bedre å gjøre det fra en annen telefon.
Hvis du mottok en samtale og din samtalepartner informerer deg om at han er ansatt i sikkerhetstjenesten eller en annen avdeling av banken og angivelig prøver å trekke penger fra kortet ditt, må du først spørre ham om å presentere seg - gi den fulle stillingen, etternavn og navn. Etter det, spesifiser hvilket bankkort det er snakk om og be om nummeret. Som regel har svindlere ikke fullstendige data, og samtalepartneren vil sannsynligvis prøve å omgå dette problemet. Det er viktig å ikke gi en slik samtalepartner noe informasjon i det hele tatt: verken navnet på banken hvis kort du bruker, heller ikke antall, eller passord og koder.
Du må øyeblikkelig passe på hvis personen i den andre enden av ledningen prøver å legge press på deg. Bankansatte vil aldri vekke angst eller skape en følelse av at du trenger å skynde deg og ta noen beslutning umiddelbart.
Men ganske ofte får angripere disse kortene uten samtaler og bruker sosial ingeniørfag - for eksempel kan et kort bli kompromittert når de betaler i en nettbutikk som ikke ivaretok datasikkerheten ordentlig. Derfor vil det være lurt å ha et eget kort for betaling på Internett og overføre det nødvendige beløpet dit rett før kjøpet.
Hvis du oppdager at det er belastning på kortet du ikke har forpliktet deg, må du raskt kontakte banken og sperre kortet. I stemmemenyen til kontaktsentre er det ofte en egen knapp for blokkering av kortet - de kobler veldig raskt til spesialister som takler disse problemene. Etter å ha sperret kortet, kan du fortsette å forstå situasjonen med banken. Ofte har en del av midlene fremdeles ikke tid til å forlate banken, og de kan reddes.Kilde: russisk avis


29.01.2020 09:20:02
(Automatisk oversettelse)


27.03.2020 10:46:53

Kulturdepartementet lager første plakat for online arrangementer

Listen over hendelser vil bli dannet av kulturinstitusjoner fra hele Russland.
27.03.2020 10:26:00

I Krasnodar forhindret FSB angrepet

Det ble beslaglagt et eksplosjonsapparat fra en 27 år gammel russer.
26.03.2020 13:26:30

Bolshoi Theatre vil vise forestillinger på nettet fra "Det gyldne fond"

27. mars vil Bolshoi starte en serie online sendinger.
26.03.2020 13:16:12

Tyskland vurderer rettidige tiltak fra Russland for å støtte befolkningen

Sosiale fordeler og fordeler støtter kjøpekraften til befolkningen.
26.03.2020 13:10:50

Store byparker stengt i Moskva på grunn av coronavirus

Inngangen for besøkende ble stengt av bydekkende parker.


Advertisement

Advertisement

Themes cloud

egen kontroll forby sopp forgiftning filosofi teori katt rolle inndragning regning lovgivning musikk test smugling avvikling pensjon mat tyranni monometallism domstol dollar tapperhet valget forsørger rekkefølge avskjedigelse en restaurant causa arkitektur hund USA valuta hunn tyveri produkt reform etterforskning Minibank frakttransport personale Ukraina Viber overføre kaffe forfalske memorandum konferanse moderasjon eiendomsmegling medisin hotell hode forskrifter omsetning Politikk ekteskap pakt fideicomass sanksjoner middel vil import gullmyntstandard 4G valutaenhet QR kode mynt digitalisering oligarki selger Gazpromneft Trafikkulykker Shipping Hviterussland toll frihet merke pengemengden rekreasjon bank Kontrakt voldgiftsdomstol rubel Russland dømme mordbrann Moskva statsborgerskap mord premiss Fotball olympiske leker handling lov bo monetært system omdannelse MVA Kasakhstan WTO innhold penger problem IFRS økonomi Kerch legat Syria vil advokat adopsjon varemerke avståelse boliglån eple ordbok Bocharov Creek Roma klient legemidler rapportere Sotsji co-pakking monopolist organisasjon devaluering nevro sikkerhet CCTV leveranse sang Kina utpressing Tyskland konsultasjon finansiere vurdering handel utslipp Israel by på fødsel studere innbetaling kvasi-avtalen fotballsko alkohol barn tabletten last Iran arving diabetes pengemengde FN medfølgende tort post integrering dødsstraff Krim juice revaluering arv slaveri kino rakett avgift lotteri medisiner doktor baby CIS investering timokrati rettferdighet godkjennelse jackpot mordforsøk Skattfritt Justinian-koden skilsmisse lov finger FIFA 2018 kanal bil Internett markedsføring bimetallism bro kreditt strå logistikk gass fly gull løfte selger øl belønning S-300 en familie lufttransport krokodille Taxi boliglån derivat Hellas virksomhet drikke traktat Sokrates 3G Jobb en pose eksport transseksuell demokrati rekkefølge privat bank Platon LTE maling Merk penger gjeld mortifikasjon slange festival en bærbar datamaskin testosteron Farge undeclared varer åndsverk Utveksling coffers Undervannsbåt kompromitterende bevis planlegger Servitutt forræderi FMCG insulin bedrageri en leke GLONASS trossamfunn bite Paralympiske spill

Persons

Companies


Реклама