Bortføringen av Europa - 1BiTv.com

Bortføringen av Europa

Ved midnatt 31. januar fortalte Storbritannia EU den siste tilgivelsen.


Bortføringen av Europa


Tre og et halvt år med pine ble avsluttet. Å beskrive i sin helhet dramaet om katastrofen som falt på hodene til britene, kunne bare være underlagt den strålende pennen til den store Shakespeare. "Å være eller ikke være i EU?" - det var slik det avgjørende spørsmålet for landet ble stilt. Svaret på det viste seg å være det vanskeligste i hele den stormfulle og mangefasetterte historien til Storbritannia.
Den skjebnesvangre dagen skjedde torsdag 23. juni 2016, etter at innehavere av britiske pass senket sine stemmesedler i valgurnene med svaret på spørsmålet om de vil forlate EU eller ønsker å bli i det. Ut fra hvordan lokale borgere reagerte på folkeavstemningen om videre EU-medlemskap, viste de ikke grunn til alvor og ansvar for deres fremtid. Kanskje fordi de var opptatt med andre ting eller for late til å komme til valglokalet. Det er også sannsynlig at få mennesker hadde trodd at spørsmålet om å være i EU eller ikke ville være avgjørende for fremtiden for landet sitt og for alle personlig. Noe som er forståelig - britene bodde i ett team med Europa da nesten 43 år. Enkelt sagt var dette samlivet tatt for gitt.

Men det umulige skjedde. Svaret på folkeavstemningen var beslutningen fra flertallet av albionianere om å trekke seg fra EU. 48,1% stemte for etterslepet, 51,9% stemte for exit.
Hendelsen lignet et ødeleggende jordskjelv. Den britiske statsministeren David Cameron fikk et sjokk og falt i fortvilelse: et lignende resultat ble ikke forventet i landets ledelse. Eieren av kontoret på Downing Street i en forferdelig drøm kunne ikke ha forestilt seg at britene ville stemme for Brexit. Folkeavstemningen som ble kunngjort av ham, skulle bare bekrefte Storbritannias status quo som en mektig autoritativ partner i EU - og ikke noe mer. Alt som gjensto for den tapende statsministeren var å trekke seg. Som han gjorde umiddelbart. Teresa May, som tidligere var leder av innenriksdepartementet, kjørte inn til Camerons sted i boligen på Downing Street.

Reaksjonen fra folket var også imponerende. Det kommende bruddet med Europa passet ikke inn i hodet. Etter å ha møttes neste morgen etter folkeavstemningen, mine huskamerater og senere kollegene mine, befant jeg meg i en sirkel av mennesker som ikke ønsket å tro på det som hadde skjedd. Og det hendte at landet på en skjebnesvangert natt ble fragmentert i to uforsonlige leire - Europhiles og Europhobes. Det kjente fredelige livet har sprukket. Konfrontasjonen mellom partiene som ble utpekt ved folkeavstemningen som "leverier" (innvandrere fra EU) og "rester" (rester fra EU) har blitt en ny og uventet hard virkelighet for Storbritannia.
Mer enn tre år etter folkeavstemningen, vil nylig avgåtte speaker i det britiske parlamentets underhus, John Birkow, kalle dette parlamentets beslutning om å bryte med EU "den største utenrikspolitiske feilen i hele etterkrigstiden." Det er ingen tvil om at millioner vil abonnere på denne dommen i dag.

“Det er skremmende å betrakte de ekstraordinære endringene i atferden til nasjonen vår som skjedde etter folkeavstemningen som en norm. Vi, som et sterkt, selvsikkert og pålitelig land, har blitt til et land som viser alle symptomene på ekstremt lav selvtillit og en oppriktig frykt for politikkens tilstand i hele vårt kontinent, ikke opplevd siden den kalde krigen. Ingen andre land har hatt like mye utbytte av vårt medlemskap i et indre marked. I dag nyter vi den relative velstanden i landet vårt, som tidligere hjort kan ønske seg "- denne vurderingen av Storbritannias medlemskap i EU har lagt inn i artikkelen hans dukket opp i Storbritannia i kjølvannet av" brekzita "proeuropeisk utgave av The New European ( "Ny europeisk"). Avgjørelsen om å trekke seg eller forbli i EU ble kalt av motstanderne av "Brexit" "det viktigste øyeblikket i vår nasjons historie."

Et logisk spørsmål oppstår: hvordan og hvorfor er Storbritannia, den sjette største økonomien i verden, medlem av den største frihandelsblokken, et land kjent for hele verden for sine prestasjoner innen vitenskap, kultur og næringsliv, til en verden som overrasket verden om å stenge grensene for Europa? Hvorfor var det så fristende for britene å forlate den prestisjetunge europeiske klubben, som de eksisterte side om side i gjensidig fordelaktig samarbeid i nesten et halvt århundre?
Det er mulig at aplomb-syndromet til det tidligere imperiet fungerte, i hvis enorme eiendeler “solen aldri gikk ned”. Det er mulig at Storbritannia, som ikke var i tvil om sine evner, mente at det ville være mer lønnsomt for det å etablere lover og fatte beslutninger, i stedet for å få dem fra Brussel. Det må antas at det fungerte til fordel for "Brexit" og "godkjenning" av Storbritannias skilsmisse fra EU, mottatt fra den amerikanske presidenten. Donald Trump, som ikke er for glad i Europa, ser ut til å foretrekke å se de britiske "søskenbarnene" i seg selv, snarere enn i et europeisk selskap. For de britiske statsministrene har deres spesielle forhold til USA alltid vært en prioritet. Derfor kan vi anta at den amerikanske vektoren ble ansett som viktigere enn den europeiske vektoren.

Når det gjelder vanlige briter, er de tilsynelatende ikke så tilbøyelige til å være venn med Amerika hjemme, i frykt for at de vil sende klorerte kyllinger fra hele havet, og vil også få gratis britisk medisin betalt. Selv om Trump om mulig privatisering av den britiske nasjonale helsetjenesten frem til i dag ikke har kommet med noen sensasjonelle uttalelser.

Imidlertid mot den store politikken. La oss henvende oss til det britiske folket, som under EUs bannere har marsjert gjennom tusenvis av demonstrasjoner de siste tre og et halvt årene i byer og byer i håp om å stoppe deres skilsmisse fra Europa. Utenfor murene i parlamentet, som dateres tilbake til 1200-tallet, var det i mellomtiden heftige kamper mellom det regjerende konservative partiet og den opposisjonelle opposisjonen i form av Labour, liberale demokrater, greener og Scottish National Party. I det gamle Westminster var det krav om en annen folkeavstemning, et forslag til et "mykt" kompromiss "Brexit", samt tidlig parlamentsvalg. Lidenskap i demokratiets citadell gikk ofte vilt for alle tenkelige normer for anstendig oppførsel, men folkets tjenere var ikke lenger oppe til seremonien.
Brexit har gitt opphav til presedens som i går virket umulige. Så de allierte når de motarbeidet tilbaketrekningen fra Europa var tidligere uforsonlige politiske motstandere. Den tidligere britiske statsministeren Tony Blair, som proklamerte epoken med "ny Labour" og satte kurs mot "kule Storbritannia" under premierskapet, sto skulder ved skulder med den tidligere konservative statsministeren John Major. På forsamlingen før valget til stortingsvalget sa Blair uten å skjule følelsene: "Det er fem ord som jeg aldri ville trodd at jeg ville si dem:" Takk Herren for John Major. ”Og han la til:“ Jeg appellerer til John, til Michael Heseltine. I årevis har jeg vært motstandere av deg, i dag er det en ære for meg å stå ved siden av deg. "

I mellomtiden krøp Europa, som Storbritannia skilte seg med for fjerde år på rad, sakte men sikkert til utmattelse og fortvilelse fra den uendelige sagaen om Brexit. Jean-Claude Juncker, som trakk seg på slutten av året som president for EU-kommisjonen, og noterte diplomatiske seremonier, uttalte klart: "Hvis dette ikke skjer, hvis Storbritannia ikke forlater før utgangen av mars, er vi i Guds hender. Og jeg tror at til og med Gud noen ganger kommer til grensen for hans tålmodighet. "

Til grensen for tålmodighet kom, som man kunne forvente, og britisk virksomhet. Økonomer var enstemmige om at å forlate EU på mellomlang og lang sikt ville påvirke den britiske økonomien negativt. Eksperter er enige om at Brexit mer sannsynlig vil kutte den reelle inntekten per innbygger. Studier viser at estimater for en mulig reduksjon i BNI vil ligge mellom 1,2-4,5%. Inntektene for hver briter vil også falle med 1-10%. Disse estimatene varierer avhengig av om Storbritannia går til hard eller myk "brexit". Fra en analyse som ble lekket ut i januar 2018 av den britiske regjeringen, følger det at Storbritannias økonomiske vekst vil “visne” med minst 2-8% i løpet av de 15 årene siden Brexit. Igjen, avhengig av exit-scenariet.
Etter å ha forlatt EU vil Storbritannia miste betydelig i utenrikshandel. Studier fra økonomer ved University of Cambridge viste at med en hard brexit, når Storbritannia ville ha byttet til WTO-regler, ville bare en tredjedel av all britisk eksport til EU bli tollfri, mens en fjerdedel av eksporten mest sannsynlig ville komme på tvers av høye handelsbarrierer.

Etter en folkeavstemning om Storbritannias uttreden fra EU, har et imponerende antall selskaper flyttet eiendeler, kontorer og forretningsdrift fra Storbritannia til det kontinentale Europa. I begynnelsen av april 2019 trakk bankene mer enn 1 billion billion dollar fra Storbritannia. Forsikringsselskaper overførte 130 milliarder dollar fra Storbritannia. 269 selskaper i bank- og finanssektoren, som løp fra Brexit, flyttet en del av virksomheten til fremmede land. De viktigste destinasjonene var det irske Dublin (30%), Luxembourg (18%), Frankfurt (12%), Paris (12%) og Amsterdam (10%).

Sammen med avgang av britisk kapital til trygge områder, begynte selskaper å flykte fra Foggy Albion. Milliardær James Dyson, en produsent av høykvalitetsstøvsugere, foretrakk Brexit Storbritannia fremfor fjerne Singapore. Farvel ble fortalt til Sony av Storbritannia etter å ha flyttet hovedkvarteret til Amsterdam. Panasonic dro dit også. Delvis, om ikke helt, evakuerte slike giganter som Airbus, British Steel, Ford, Toyota, BMW, Honda, Philips, Rolls-Royce, Unilever virksomhetene sine fra Albion. Listen over eminente mottakere kan videreføres. Imidlertid er en viss logikk i flykten av selskaper og kapital åpenbart til stede: Å sitte på en vekket vulkan, selv om det er et sjansespill, er ikke trygt.

Nok en hodepine falt på Storbritannia - Skottlands offisielt erklærte intensjon om å løsrive seg fra Storbritannia. Det skotske nasjonale partiet, som var fast bestemt på å henge etter i EU og vant med stor margin i det nylige parlamentsvalget, sa Westminster var klar til å holde en folkeavstemning om skilsmisse. Johnson svarte kategorisk “nei”, men det skotske spørsmålet ble fortsatt hengende i lufta.

I mellomtiden var den veldig triste konsekvensen av Brexit de uunngåelige endringene i menneskers liv - både briter og europeere. Hele tre og et halvt "Brexit" -år tilbrakte både britene seg selv og de europeiske statsborgerne i landet sitt under høyspenning, uten å vite hva de skulle forvente av "Brexit". 3,6 millioner europeere, der hjemmet var den tåkete Albion, og mer enn en million briter som bosatte seg i Europa ble holdt som gissel for grandiose politiske omveltninger. Pensjonister fra Storbritannia, som flyttet for å leve livet i de varme regionene i Spania eller Portugal, ville ikke lenger kunne selge hjemmene sine og begynne å utstyre livet hjemme igjen. Og europeerne som flyttet til Storbritannia måtte snarest lete etter arbeid i sitt "tidligere" land, avskjed med venner, arbeid og den vanlige livsstilen.

Det er ingen forhåpninger for at Storbritannia skal returnere til EU i dag, og kanskje ikke vil være i løpet av de kommende tiårene. Med mindre det skjer et mirakel. I det nylige parlamentsvalget stemte Storbritannia overveldende for det pro-Brexit konservative partiet og dets karismatiske statsminister Boris Johnson. Og derfor - for en skilsmisse fra Europa.

Kilde: russisk avis


31.01.2020 12:26:53
(Automatisk oversettelse)Donald Trump

Han er 45. president i USA
27.03.2020 10:46:53

Kulturdepartementet lager første plakat for online arrangementer

Listen over hendelser vil bli dannet av kulturinstitusjoner fra hele Russland.
27.03.2020 10:26:00

I Krasnodar forhindret FSB angrepet

Det ble beslaglagt et eksplosjonsapparat fra en 27 år gammel russer.
26.03.2020 13:26:30

Bolshoi Theatre vil vise forestillinger på nettet fra "Det gyldne fond"

27. mars vil Bolshoi starte en serie online sendinger.
26.03.2020 13:16:12

Tyskland vurderer rettidige tiltak fra Russland for å støtte befolkningen

Sosiale fordeler og fordeler støtter kjøpekraften til befolkningen.
26.03.2020 13:10:50

Store byparker stengt i Moskva på grunn av coronavirus

Inngangen for besøkende ble stengt av bydekkende parker.


Advertisement

Advertisement

Themes cloud

Paralympiske spill lov lovgivning vurdering mord nevro kanal Syria lov egen forgiftning hotell Gazpromneft rekkefølge valget Servitutt øl mynt voldgiftsdomstol avvikling Iran godkjennelse kaffe kontroll omdannelse boliglån en leke tabletten medisiner krokodille Merk eksport rapportere diabetes premiss musikk post strå Kerch fly advokat merke dømme en familie co-pakking studere monopolist mortifikasjon forsørger adopsjon arkitektur avståelse reform Viber 3G økonomi toll Shipping tyveri rettferdighet vil boliglån medisin devaluering overføre digitalisering 4G FN finger en bærbar datamaskin Politikk coffers forræderi arv monetært system regning Kasakhstan Roma slaveri kompromitterende bevis pakt Russland FIFA 2018 MVA en pose Jobb pengemengde arving medfølgende Sokrates trossamfunn bimetallism doktor Moskva maling sang hund leveranse Kontrakt gass gull Hellas Trafikkulykker bank domstol kreditt forskrifter Taxi fødsel rolle lufttransport fotballsko sikkerhet privat bank Bocharov Creek Kina avgift konferanse smugling FMCG slange import inndragning revaluering skilsmisse lotteri Minibank innbetaling filosofi traktat demokrati causa valuta dollar test varemerke barn løfte virksomhet mordbrann integrering Ukraina by på Skattfritt pengemengden bite pensjon teori CCTV frihet moderasjon testosteron mordforsøk vil Hviterussland omsetning rekreasjon IFRS QR kode eiendomsmegling belønning rubel middel ekteskap drikke tort rakett åndsverk dødsstraff Krim logistikk Justinian-koden transseksuell kino Tyskland selger statsborgerskap ordbok S-300 Sotsji penger problem klient Internett bil timokrati LTE oligarki alkohol CIS Israel Platon valutaenhet undeclared varer legemidler finansiere forby markedsføring utslipp investering olympiske leker hunn forfalske memorandum etterforskning tapperhet selger sanksjoner katt festival eple rekkefølge innhold kvasi-avtalen last WTO hode penger mat avskjedigelse USA Undervannsbåt tyranni gjeld derivat gullmyntstandard sopp frakttransport planlegger konsultasjon monometallism en restaurant bedrageri jackpot Fotball Farge organisasjon handling legat bro juice handel insulin utpressing personale GLONASS baby fideicomass bo produkt Utveksling

Persons

Companies


Реклама