Lys uke: hva som må gjøres og hva som ikke kan gjøres - 1BiTv.com

Lys uke: hva som må gjøres og hva som ikke kan gjøres

Påsken er en tid med glede.


Lys uke: hva som må gjøres og hva som ikke kan gjøres


Påske, den lyse høytiden for Kristi oppstandelse er en så flott høytid at den ikke varer en påskeaften, ikke en søndag, men alle førti dager. Akkurat så mye tid var den oppstandne Kristus med disiplene sine, helt til himmelfarts øyeblikk. Herrens himmelfartsdag i 2020 skal feires 28. mai, noe som betyr påske, høytiden til Kristi hellige oppstandelse varer i år fra 19. april til 27. mai - nøyaktig førti dager. Feiringen av hovedbegivenheten for kristne - Kristi oppstandelse fra de døde avsluttes med "Påsken" - en høytidelig påskegudstjeneste før Kristi himmelfartsdag.
Nøyaktig førti dager hilser de troende på hverandre med ordene: "Kristus er oppreist!", "Sannelig oppstand!" og kyssing tre ganger - dette kalles "Dåp" (vektlegging av "o" i den andre stavelsen). Det antas at tradisjonen med å kysse tre ganger har pågått siden den apostoliske tiden, men i år er det av alle kjente grunner forbudt, og med rette: livet og helsen til kjære er dyrere enn de vakreste toll. Tross alt er det viktigere hvis vi viser vår kjærlighet ikke ved et kyss, men av det spesifikt manifesterte ansvaret for menneskers liv og helse.

Påsken er en tid med glede, derfor hele påskeperioden, og enda mer - før treenighetsdagen (7. juni) - er det vanlig å be stående uten å bøye seg for jorden - fordi de symboliserer den falne menneskes uverdighet. Men siden vi feirer Kristi seier over påsken etter høsten - død, da blir kneling upassende. Og knærne i seg selv blir kansellert - helt frem til treenigheten, når troende allerede bøyer seg i bønn for Den Hellige Ånd.
Den første uken med feiringen av påsken i kirken kalles Bright Week ("uke" er en kirkeslavisk uke). Hele påskeuka er som en dag med hellig påske, og tjenestene til den hellige uken er praktisk talt de samme, inkludert den høytidelige prosesjonen, som blir ført til slutten av liturgien. I Bright Week holdes alle tjenester med Royal Gates åpne - dørene som skiller alteret fra hovedrommet i templet. Åpne kongelige dører - et symbol på det faktum at fremover paradis er åpent for oss! Og for de som ser på sendingen av Divine Week-tjenester, er dette også en mulighet til å se hva som skjer under gudstjenesten ved alteret.
Et annet kjennemerke for Bright Week er en gledelig bjelle som ringer. Husk at som Yesenin:

Døsende bjelle

Våknet markene

Smilte mot solen

Søvnig land.

Fra eldgamle tider ble klokkesignalet betraktet som et tegn på den guddommelige seieren over de eldgamle fiender av menneskeslekten - djevelen og døden.

En dags faste blir avlyst på Bright Week onsdag og fredag. Det er ingen døde bønner i Bright Week. Begravelsesbyrået for avdøde finner sted, men de består også mer enn halvparten av påskesang. De går ikke til kirkegården i løpet av denne perioden, for dette tildeles en spesiell dag - Radonitsa (28. april), den andre tirsdagen etter dagen for den hellige oppstandelse av Kristus. Kanskje i år vil legene forby oss å samles på Radonitsa kirkegårder, og dette er ikke en tragedie. Fordi Radonitsa ikke er den eneste dagen når pårørende blir husket - det er syv foreldre-lørdager i kirkekalenderen. I tillegg er hvilken som helst lørdag dagen for minnet av bortreiste kjære. Og til slutt, i hvilken som helst bønnebok kan du finne bønner for de døde og lese dem hjemme når som helst.

Du kan ikke gifte deg i den lyse uken - tross alt er dette en tid med åndelig glede over den oppstandne Kristus, som ikke bør forveksles med kjødelige gleder. Bryllup begynner på Red Hill - det populære navnet Fomin er søndag (26. april), den første søndagen etter påske.
Det antas at gode gjerninger, hjelp og donasjoner til foreldreløse, enker, syke og fattige, begått i løpet av Bright Week, bidrar til å fjerne synd fra sjelen. Og i det pre-revolusjonære Russland sparte de ikke penger og tid på barmhjertighetsarbeidet for Bright Week. Husk: Kristendommens fullkommenhet består i perfekt kjærlighet til naboen. Og denne kjærligheten skal manifestere seg effektivt - hjelpe de som trenger den. En gang i Russland var det et eget fenomen - påskekjærlighet, som omfattet alle fra de fattigste til keiserens familie. Dørene til hus åpnet bredt på påskedagene - ikke bare for venner og familie, men også for de elendige, for de fattige. Til dem, uredd, ble det satt opp et festbord, kontantalmermer ble forberedt på forhånd. Du vil se på påsken, grådighet, for ikke å se Guds rike for deg, og Herren vil ikke være barmhjertig mot deg, synderen. Påskekurver ble sendt til tilfluktsrom, sykehus, almisserhus og fengsler. Det kom aldri til at noen anså pengene som ble brukt på påskeorganisasjonen som et tap. Nei, det var et anskaffelse! “Giverens hånd blir ikke fattig! Det er mer velsignet å gi enn å ta, ”disse evangelieordene ble ordtak. Dessuten ble konvolutter med harde rubler ikke bare sendt til veldedige institusjoner og til de som var i nød. Det var viktig å personlig vitne, hvis ikke kjærlighet, så oppmerksomhet til vanskeligstilte, men hva! I Holy Week husket kirker Jesu ord om at når du hjelper de nødlidende, hjelper du Kristus selv. Og også lignelsen om det karrige fikentreet: det visnet, døde, uten å gi avkom, uten troens gjerninger. Derfor var påskekjærlighet obligatorisk - både blant de rike og de som knapt fikk ender. "Minst en krone, gi den! En krone er liten, men den vil redde alle!" Og følelsen av glede at du kan være raus ble lagt til gleden ved høytiden for Kristi oppstandelse. I år, selvfølgelig, ikke til påske veldedighetsballer og basarer, men kommunikasjonsmidlene nå er slik at du kan hjelpe de som er i nød uten å selv forlate sofaen. Hjelp leger som er i front i dag. Eller, hvis du er frisk, kan du ta med medisiner og produkter til en syk nabo. For å muntre eldre fra et fjernt sykehjem: Påsken har ikke noe sted for lengsel og ensomhet, spesielt i en alder av Internett. Eller du kan hente et nabobarn i matematikk, kjemi, litteratur - via videolink! Men hva slags god gjerning kan få et lydhørt, barmhjertig hjerte i påskeglede! Det krever tross alt glede at en person deler det - med sin neste, med det fjerne!

St. IV århundre Gregory teologen sa at "påsken stiger over andre høytider, som solen over stjernene." Og den lyse uken for feiringen av Kristi oppstandelse flyr som et øyeblikk som hører til evigheten, der det, som det fremgår av Johannes teologiens åpenbaring, "det ikke vil være mer tid."

Kilde: russisk avis


20.04.2020 08:48:49
(Automatisk oversettelse)


01.06.2020 16:22:24

I nærheten av byen Gyeongju ble et par forgylte bronsesko oppdaget

I graven til kongeriket Silla fant arkeologer "gylne" sko.
01.06.2020 16:18:30

USAs president kaller den russiske lederen Vladimir Putin

Putin og Trump snakket om koronavirus, olje og G7-toppmøtet.
29.05.2020 14:19:53

Arbeidstvist under en pandemi

Under krisen er mange selskaper tvunget til å permittere ansatte.
21.05.2020 13:12:07

En merkelig grav er blitt gravd ut i Egypt

I Egypt ble en 2500 år gammel grav med en ukjent design funnet.
13.05.2020 16:09:00

Hvordan fremme regjeringssjefen i sosiale nettverk

Nettkurs "PR i sosiale nettverk for offentlige etater".


Advertisement

Advertisement

Themes cloud

dødsstraff penger løfte baby investering QR kode Syria penger problem alkohol insulin gjeld eple ekteskap CCTV festival monopolist demokrati Taxi mortifikasjon gull en restaurant godkjennelse skilsmisse import jackpot avvikling test rolle causa Moskva CIS forskrifter barn Jobb timokrati avgift testosteron handling bil pengemengden en leke overføre Undervannsbåt mat tapperhet FMCG mynt varemerke transseksuell fotballsko WTO personale logistikk vil FIFA 2018 rubel drikke bimetallism lotteri avskjedigelse mordbrann 3G tyranni trossamfunn MVA valget egen regning fly hunn Farge arkitektur juice Krim produkt co-pakking kompromitterende bevis olympiske leker USA utslipp selger mordforsøk devaluering Justinian-koden eksport Ukraina lov Shipping FN 4G studere Sotsji rekkefølge Kina toll omdannelse traktat fideicomass lov voldgiftsdomstol middel klient tabletten sanksjoner inndragning finger reform medisiner Servitutt kreditt adopsjon kino leveranse legat strå konsultasjon Minibank forsørger LTE valuta statsborgerskap økonomi Iran derivat post Platon åndsverk gullmyntstandard sikkerhet innhold sopp diabetes Kerch gass Internett integrering medisin revaluering kvasi-avtalen eiendomsmegling ordbok vurdering frakttransport dollar monetært system Utveksling finansiere virksomhet doktor undeclared varer Gazpromneft en bærbar datamaskin pengemengde Viber coffers legemidler lufttransport etterforskning avståelse rekkefølge Hviterussland Politikk pakt Hellas en pose digitalisering omsetning forfalske bedrageri forby selger forræderi IFRS lovgivning en familie slaveri Roma Israel musikk hode valutaenhet belønning vil privat bank kontroll bank utpressing sang last filosofi rapportere boliglån organisasjon teori Kasakhstan maling domstol dømme rakett bo fødsel slange hotell kanal Fotball planlegger forgiftning arv Skattfritt Trafikkulykker tyveri Bocharov Creek konferanse S-300 katt medfølgende Russland monometallism kaffe memorandum oligarki hund boliglån frihet arving bro mord pensjon premiss Tyskland tort markedsføring advokat øl handel Kontrakt krokodille by på Paralympiske spill merke Merk GLONASS innbetaling rekreasjon smugling bite nevro moderasjon Sokrates rettferdighet

Persons

Companies


Реклама