Det nye El Niño værfenomenet vil trolig skje i vinter - 1BiTv.com

Det nye El Niño værfenomenet vil trolig skje i vinter

Det nye El Niño værfenomenet vil trolig skje i vinter

Ifølge Verdens Meteorologiske Organisasjon er sannsynligheten for å gjenta El Niño innen utgangen av dette året 70%


Det siste El Niño-arrangementet skjedde i 2015-16 og påvirket værforholdene rundt om i verden.
Forskere sier at de ikke forventer at denne nye vil være like intens som 2015-16.
Ifølge WMO påvirker klimaendringene den tradisjonelle dynamikken i værforhold.
El Niño / South Wave for å gi sitt riktige navn er en naturlig begivenhet som er forbundet med de flyktige havflatetemperaturene i Stillehavet som påvirker været rundt om i verden.
2015-16 El Niño var en av de sterkeste noensinne registrert og hadde innvirkning på globale temperaturer, noe som resulterte i 2016 inn i rekordboken som det varmeste året.
I tillegg til varmen, førte denne hendelsen også til en tørke i Afrika, noe som førte til en kraftig nedgang i matproduksjonen i mange land på kontinentet. I Sør-Amerika oppstod flom i Brasil, Argentina, Paraguay og Uruguay.
I år begynte det motsatte av El Niño, den såkalte La Niña-fasen. Denne temperaturen var under gjennomsnittlig overflatetemperatur i Stillehavet.
Nå har dette fenomenet forsvunnet, og ifølge WMO-modellene er ved slutten av året sannsynligheten for en annen El Niño 70%. Det forventes imidlertid at dette vil ha mindre innvirkning enn i 2015-16.
"WMO forventer ikke at den forventede El Niño skal være like kraftig som i 2015-2016-arrangementet, men det vil fortsatt ha betydelige konsekvenser, sier WMOs generalsekretær Petteri Taalas.
"En tidlig prediksjon av denne hendelsen vil bidra til å redde mange liv og betydelige økonomiske tap," la han til.
Virkningen av klimaendringer

For første gang koblet WMO El Niño oppdateringen til den globale sesongmessige klimaprognosen for september-november-perioden.
Prognosen sier at temperaturer over normale overflatetemperaturer er spådd nesten over hele Asia-Stillehavsområdet, Europa, Nord-Amerika, Afrika og det meste av kyst-Sør-Amerika.
Selv om El Niño-hendelser vanligvis forekommer hvert femte til syv år, antyder gjentakelsen av dette fenomenet, så nær det forrige, at klimaendringer kan få konsekvenser.
"Klimaendringer påvirker den tradisjonelle dynamikken i El Niño og La Niña-fenomenene, så vel som deres innflytelse," sa Petteri Taalas.
"2018 begynte med den svake La Niña-begivenheten, men kjøleeffekten var ikke nok til å redusere den generelle oppvarmingen, noe som betyr at dette året vil være en av de varmeste i historien."
Separat oppgav det japanske meteorologiske presidiet at det er 60% sjanse for at været vil være på høsten på den nordlige halvkule fra september til november.

10.09.2018 17:35:59
(Automatisk oversettelse)

13.09.2018 12:26:15

Død rotte i suppen

I en kinesisk restaurant spiste en gravid kvinne nesten en rotte
13.09.2018 08:00:18

Verdens største eksportør av meieriprodukter bærer de første årlige tapene

New Zealand-firmaet Fonterra for første gang påførte årlige tap på grunn av stigende kostnader og store engangskostnader
13.09.2018 07:43:19

Hvem drepte de største fuglene i verden?

Forhistoriske mennesker mistenkes for å ødelegge de største fuglene som noen gang har bodd
11.09.2018 11:34:06

I India dukket opp en tiger-eater

Indiens Høyesterett avviste en klage for redning av en ogre
11.09.2018 11:09:15

DHL Express var den første som lanserte en online betalingstjeneste

DHL Express i Russland lanserte en online betalingstjeneste for ekspressleveringstjenester


Advertisement