Frykt for offentlige taler: jobber med feil - 1BiTv.com

Frykt for offentlige taler: jobber med feil

(Automatisk oversettelse)
Frykt for offentlige taler: jobber med feil

Artikkelen til Timur Aslanov, redaktør for journalisten "Press Service"


Offentlig taler er en forferdelig drøm for mange uerfaren høyttalere. Ja, og også opplevd, noen ganger bekymret for en spesielt ansvarlig tale eller rapport. PR-spesialister må ofte snakke for seg selv, samt forberede seg på taler til sine ledere. Hva om sjefen rister på knærne og ryggen hans er våt hver gang han trenger å gå ut foran journalister eller en full hall av målgruppen og si ordene? Å bli kvitt en slik frykt over natten er uvirkelig. Men hvis en rekke tiltak blir systematisk brukt over en viss periode, kan det oppnås meget gode resultater. Jeg vil snakke om en av disse tiltakene i dag.


Bruk det selv eller for din høyttaler. Det handler om å jobbe med bugs.

Hva vil det bestå av? La oss si at i dag har du utført foran et bestemt publikum. De gjorde taler og, som alltid, utilfreds med seg selv. Hvis du forlater alt som det er, vil denne ulempen bli løst. Du vil ikke huske spesielt hva du var misfornøyd med, men husk i minnet at du igjen skrudd opp og gjorde mange ting feil. Og før neste ytelse, vil knærne riste enda mer.

Umiddelbart etter neste tale, finn 5 minutter, et stykke papir, sett deg ned og analyser i detalj hva som var gjort på feil måte enn du er spesielt ulykkelig. Noen ganger vil selv utslippet selv roe deg ned, og du vil innse at ikke alt er forferdelig, og det var ikke mye som var galt. Men hvis det var vondt, er det bedre å skrive det ut, analysere det og fikse det, slik at du kan unngå disse feilene bevisst.

Så analyserer vi alt. Har du hatt øyekontakt med publikum? Husker du at du må se i publikum eller se på toppen, taket, gulvet, skoene dine, lysbildene og glem at du kommuniserer med levende mennesker, og glemte å se dem i øynene? Husket du at høyttaleren skulle ha en normal, naturlig gestus, og ikke nervøs rysting av hendene, ikke rotete nervøse bevegelser, gni alt i verden? Husker du dette, eller har du gitt fri tøy til dine hender og hender skilt fra hjernen din og fra kroppen din?

Analyser hva som skjedde med ord-parasittene. Ordene-parasittene gir veldig mye spenningen til taleren. Jo mer en person bekymrer seg, jo mer er det noen ekstra unødvendige, meningsløse ord, det er ekanie, mechane, boo, etc. Var det mye?

Det er ikke lett å huske, men du kan spørre folk som var på showet og er dine nære venner, bekjente, støttegrupper etc. Ikke spør andre folkeslag, publikum du prøvde å imponere. Analyser hvor mye du klarte å formidle viktige meldinger til publikum, hvor mye du klarte å formidle meningen med hva de ønsket å si - dette er hovedinnholdet i talen. Du krøllet talen din, du klarte ikke å gjøre en fantastisk slutt, du klarte ikke å gjøre en fantastisk start og satte publikum til deg selv ... Husk og analyser igjen, hvorfor. Fordi når vi går på scenen, ønsker vi å være uhemmet, naturlig, lett å joke, men frykt klemmer oss, vi svetter, våre hender adlyder ikke, og vi glemmer denne løsheten, og følgelig kan publikum for lenge ikke begynn å oppfatte vår tale er riktig, fordi den ser spenning eller ser vår innsnevring.

Analyser hva som var i dette, spesielt din tale er ikke så i dette aspektet, og selvfølgelig - viktigst av alt - om du hadde tid til å fortelle essensen, om du tok de rette argumentene, etc. < br />
Skriv til deg alt dette i detalj. Jeg tror ikke at alt var dårlig. Hvis dette er ditt aller første uttalelse, vil kanskje feillisten være veldig lang. Men hvis - den andre, tredje, fjerde, femte, så noe du sannsynligvis allerede har lært å gjøre, og dette også, vil du være fornøyd. Selvfølgelig, det ideelle alternativet - å skrive alle sine forestillinger først på videoen - så det er mye lettere å analysere feil. Ak, ikke alltid er det en slik mulighet. Men, hvis du ikke kunne registrere, prøv med en gang, rett etter forestillingen, husk alt.

Det neste trinnet: For å unngå disse feilene i neste tale må du lage en arbeidsplan for dem. Det er klart at du ikke umiddelbart kan unngå alle feil. Hvis du er en nybegynnerorator, vil du fortsatt være bekymret og må fortsatt gå på noen rake.

Jeg tilbyr deg denne teknikken: du må velge en eller to feil som du definitivt ikke vil tillate ved neste ytelse. Og la det være enkle feil, for eksempel, samme øyekontakt eller gestikulasjon. Fordi ved levering av en nøkkelmelding, kan det være mye vanskeligere, det er lettere for deg å gå seg vill, det er lettere for deg å gå seg vill. Begynn med en enkel, når du lykkes i en enkel, blir det lettere å lykkes i en vanskelig. Du vil være mer trygg på deg selv. Sett deg selv oppgaven - i de neste tre offentlige opptredener vil jeg bringe til det ideelle arbeidet med publikums øyne. Gjør dette og reparer igjen i arbeidet med feilene etter neste tale.

Så snart du behersker det, fortsett til neste feil. Ikke prøv å "slikke" alt på en gang. Dette betyr ikke at du ikke bryr deg om meldingen i det hele tatt - selvfølgelig bør du prøve å unngå alle feil. Men vi fokuserer først på det enkleste, vi oppnår at de forsvinner fra oss, da fokuserer vi på litt mer komplisert og deretter kommer til de vanskeligste.

Gjør arbeidet med feilene for deg selv. Gjør det nødvendig for høyttaleren din - det vil være mye lettere for deg å legge merke til og fikse sine feil fra siden. Det er viktig å umiddelbart si disse feilene med ham. Og sammen med det planlegger vi hva vi korrigerer neste gang. Og så trinnvis for deg og din høyttaler vil få tillit og forestillinger blir bedre, lysere, mer interessant.

Og hvis du vil ha mer informasjon om de mest effektive og relevante verktøyene for en PR-spesialist, kan du snakke med rapporter fra de beste russiske ekspertene på dette feltet. med kolleger, utveksle erfaring og lade opp energien din - Bli deltaker i den årlige internasjonale praktiske konferansen "Effektiv Presse Service-2018", som vil bli avholdt i Moskva 19. april til 2018.

To se detaljert informasjon om konferansen og søk om deltagelse, vennligst besøk https://goo.gl/NrkSVM

20.03.2018 12:46:4114.08.2018 09:59:33

Boxberry fortsetter å utvide nettverket av leveringssteder i Russland

6. august åpnet selskapet en to tusen jubileumsgren i Krasnoyarsk
13.08.2018 18:52:59

Tiden har kommet! Konferansen "SALE-2018" starter neste uke. Har du allerede kjøpt en billett?

Konferansen "SALES-2018" vil bli avholdt 22. august til 24-24, 2018 i Moskva
10.08.2018 16:47:16

Med jernbane med AsstrA

AsstrA fortsetter aktiv utvikling i segmentet jernbanetransport
07.08.2018 02:52:10

Kundeservice i butikken: Hvordan holde kunder

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva
06.08.2018 13:53:03

Tøffe og statusforhandlinger. Hva om partneren er brattere enn deg?

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva


advertisement