Videoovervåkning for brannvarsling - 1BiTv.com

Videoovervåkning for brannvarsling

(Automatisk oversettelse)
Videoovervåkning for brannvarsling

"Datasyn kan redusere skader fra skogbranner i det fjerne østlige distriktet"


Ankomsten av våren brakte Fjernøsten ikke bare den etterlengtede varmen og solen, men også en ny bølge skogsbranner. For øyeblikket er FEFD blant lederne i antall spontane branner. Fra 18. april ble nødsituasjonen innført i Amur-regionen, og i Primorsky-området - et spesielt brannkampregime. Softline-eksperter - et selskap som for tiden gjennomfører et pilotprosjekt for organisering av et videoavdekningssystem i Yakutia - beskrev hvordan moderne teknologier hjelper regioner som lider av skogbranner. Selv om skogbrannen ligger langt fra bebyggede områder, og brannen ikke truer innbyggerne, blir det en ubehagelig konsekvens - jo lengre skogen brenner, jo vanskeligere er det å puste folk. Dmitry Bubnov, salgssjef for offentlige tjenester for Softline, Dmitry Bubnov, mener at det er mulig å redusere skaden forårsaket av brann ved hjelp av moderne teknologier: "En betydelig del av Russlands torg er okkupert av skog, og det er ikke overraskende at i begynnelsen av våren, nesten alle regioner i det eller i en annen grad, de står overfor skogbranner og deres konsekvenser. For tiden bruker russisk skogbruk flere metoder for å oppdage branner: data fra satellitter, luft og jord patruljer og ved hjelp av videoovervåkning kameraer er installert på tårnene av mobilkommunikasjon. "Satellittene er minst nøyaktige i å oppdage tenningen - de tar bilder av jorden med en viss periodicitet - bare når de er over det undersøkte området, hvilket gjør det umulig å oppdage branner raskt og raskt for å ta tiltak for å lokalisere og slukke dem. I tillegg fanger satellittutstyret ikke brann som sådan, men termoelementene - områder med økt temperatur, man kan bare se punktet på kartet hvis det er brann i skogen, og mer rekognosering er nødvendig. Luftfartspatruljer utføres en gang om dagen i forveien avtalt, gitt rute, eller, hvis brannfaren økes, to ganger. Fra en høyde kan du definere en skogbrann mer nøyaktig, men igjen, ikke raskt nok: I enkelte værforhold i flere timer kan brannen spre seg til et betydelig område. De samme ulempene har bakkepatruljering når forresten rir rundt et bestemt område i en bil, på utilgjengelige steder med ubemannede luftfartøyer for å utvide kontrollsonen. Automatiserte innlegg av videoovervåking, som utfører døgnovervåkning av de omkringliggende områdene, oppstod i Russland i lang tid (i 2010-2011).

Deres ubestridelige fordel er at kameraer er installert på eksisterende infrastruktur i ulike høyhus - bygninger, tårn, industrianlegg og andre. Derfor er overvåking organisert relativt beskjeden. Moderne kameraer har lav vekt og lavt strømforbruk. De bruker datasynalgoritmer, de kan oppdage små begynnende skogbranner i en radius på 15-20, og store - i 30 kilometer. Kameraene roterer 360 grader, fikser røyk og sender umiddelbart signalet til den regionale forsendelsen av skogbruk.

Dette gjør det mulig å raskt sende ansatte til brannstedet og eliminere brann før det begynner å utgjøre en fare for nærliggende bosetninger og deres beboere. Dessverre er skogsindustrien konservativ - ny teknologi trer inn her sakte.

For øyeblikket er videoovervåkning på skogsområder ikke etablert i alle russiske regioner, hovedsakelig i regionene og republikkene i de sentrale nordvestlige distriktene, Volga-regionen og uralene. Og i Sibirien og Fjernøsten - Irkutsk, Tomsk og Novosibirsk-regionen og i Khabarovsk-området begynte å implementere prosjekter for å distribuere videoovervåkingssystemer i 2017-2018.

Flere pilotprosjekter i russiske regioner, som ennå ikke er dekket av videoovervåkingssystemer, implementeres for tiden av Softline-spesialister. "Et av pilotprosjektet Softline implementerer for tiden i republikken Sakha (Yakutia). Som ledd i piloten installerte vi et videosikkerhetssystem på teststedet, spesielt for å teste hvordan det vil fungere under ekstremt lave temperaturer - i Yakutia om vinteren faller temperaturen til minus 60 grader.

Testing viste at utstyret fungerer perfekt, noe som betyr at det ikke trenger en årlig demontering for vinterperioden, sier Irina Prytkova, leder av avdelingen for arbeid med regjeringen og akademiske organisasjoner av Softline i Fjernøsten føderale distrikt. "Generelt er Fjernøsten et meget lovende område for innføring av datasyn og overvåkingssystemer ved hjelp av ubemannede luftfartøyer . Vi installerer videokameraer på celletårnene, tårnene på fjernsyns- og radiosendingsnettverk - selv i fjerntliggende områder er slike anlegg nok til å organisere et effektivt system for å oppdage skogbrann s. "Ifølge prognosene fra Softline-eksperter vil vekstraten i nye teknologier vokse i nær fremtid: de regionene som installerte videokameraer for flere år siden, og regelmessig bruker dem, har allerede blitt overbevist om effektiviteten og planlegger ytterligere utvidelse og modernisering av nettverk av automatiserte videoovervåkningsposter. Det er viktig å forstå at brannen som oppdages i tide, kan elimineres av flere personer uten involvering av dyrt utstyr, og skaden fra en slik tenning vil være minimal - noe som betyr at videoovervåkningssystemer ikke bare er effektive, men også økonomisk fordelaktige for regionale myndigheter.

24.04.2018 05:38:5814.08.2018 09:59:33

Boxberry fortsetter å utvide nettverket av leveringssteder i Russland

6. august åpnet selskapet en to tusen jubileumsgren i Krasnoyarsk
13.08.2018 18:52:59

Tiden har kommet! Konferansen "SALE-2018" starter neste uke. Har du allerede kjøpt en billett?

Konferansen "SALES-2018" vil bli avholdt 22. august til 24-24, 2018 i Moskva
10.08.2018 16:47:16

Med jernbane med AsstrA

AsstrA fortsetter aktiv utvikling i segmentet jernbanetransport
07.08.2018 02:52:10

Kundeservice i butikken: Hvordan holde kunder

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva
06.08.2018 13:53:03

Tøffe og statusforhandlinger. Hva om partneren er brattere enn deg?

Konferansen "SALES - 2018" vil bli avholdt 22. august til 23. mars 2018 i Moskva


advertisement