Resultatene fra første kvartal av boliglånsmarkedet - 1BiTv.com

Resultatene fra første kvartal av boliglånsmarkedet

Resultatene fra første kvartal av boliglånsmarkedet

Volumet av utstedte boliglån i I kvartal har allerede nådd en tredjedel av den totale utlån i 2017


Ifølge beregningene fra eksperter fra "Metrium" har volumet av utstedte boliglån i kvartalet i kvartalet allerede nådd en tredjedel av den totale utlånsbeløpet i 2017
Som følge av dataene som ble publisert av Sentralbanken, i kvartalet i 2018 økte veksten i boliglånssektoren i Russland. Ifølge estimater fra selskapets eksperter "Metrium" har volumet av lån utstedt i denne perioden allerede nådd en tredjedel av det totale beløpet av lån i 2017. Prisene har oppdatert de historiske nedgangene, noe som bidro til å gjenopplive etterspørselen etter nye bygninger i Russland. Likevel er Moskva ledende innen antall avtaler, selv om Moskva-regionen også viser rask vekst.

Nye etterspørselsrekord

I januar-mars 2018 viste boligmarkedsindikatorene i Russland igjen en oppdatert historisk høyde. I første kvartal ble nesten 300 000 boliglån (MHC) utstedt for totalt 582 milliarder rubler. Antall lån til kjøp av boliger økte med 68%, og deres pengevolum - med 81% sammenlignet med samme periode i 2017, beregnet i "Metrium". Antall boliglån og deres volum i I kvartal oversteg signifikant tallene for første kvartal før krisen i 2014, da 198 tusen lån ble utstedt for totalt 333 milliarder rubler.

Analytikere "Metrium" merker at den beste årlige dynamikken i boligmarkedsindikatorene ble registrert i januar, som vanligvis betraktes som den minst aktive måneden på boligmarkedet. Hvis i januar 2017 lånte russiske banker til borgere om lag 40 tusen lån på 71 milliarder rubel, i januar 2018 økte antallet til 78 tusen, og volumet - til 148 milliarder rubler. På årsbasis vokste disse tallene således om lag to ganger.

Kvalitetsindikatorene er bedre

Hovedinnsatsen for å løse boligproblemet ved hjelp av boliglån er fortsatt en attraktiv rente på lånet, tro på "Metrium". Som i de to foregående årene fortsetter den å synke, etter å ha nådd den neste historiske laven med 9,64% per år. I mellomtiden, for et år siden, ville det gjennomsnittlige lånet ha kostet boligkjøperen på 11,68% per år, det vil si for ett år har boliglånet fallet i pris med litt over 2 prosentpoeng. Den gjennomsnittlige lånebeløpet i dette tilfellet for kvartalet økte med 80 tusen rubler og utgjorde 1,98 millioner rubler. Eksperter "Metrium" husker at i mars 2017, kjøpere av boliglån i gjennomsnitt lånt fra banker med 160 tusen rubler mindre - ca 1,82 millioner rubler. Reduksjonen i boliglånsrenter bidrar ikke bare til en økning i antall låntakere, men bidrar også til å kjøpe mer romslige eller komfortable boliger. Til tross for rekordmengder av utlån, forbedres kvaliteten på boliglånsporteføljen til russiske banker. Ifølge Dom.rf falt andelen boliglån med forfalte gjeld i mer enn 90 dager til 2,11%. I mellomtiden, for et år siden, nådde dette tallet 2,52%.

Det sekundære markedet er foran det primære

Som forutsatt av eksperter fra "Metrium", reduseres boliglånsrenten og eliminering av forskjeller mellom vilkårene for utlån til primære og sekundære boliger førte til en akselerert vekst i etterspørselen etter ferdige gjenstander. Ifølge Dom.rf utgjorde volumet av kredittutstedelse i primærmarkedet i kvartalet 178 milliarder rubler mot 404 milliarder kroner på annenhåndsmarkedet. I løpet av første kvartal 2017 om sikkerheten for deltakelsesrettigheter i felles konstruksjon ble det utstedt 112 milliarder rubler mot 210 milliarder rubler i markedet for ferdige boliger. Dermed er boliglån til kjøpere av "sekundære boliger" nesten fordoblet, og volumet av boliglån for kjøp av boliger under bygging økte med 58%.

Likevel er den gjennomsnittlige boligrenten på det primære boligmarkedet fortsatt litt lavere enn på annenhåndsmarkedet, noterer de seg i "Metrium". Ifølge Dom.rf, for å kjøpe ferdigbyggede boliger, låner kunder fra banker for 9,77% per år, og å kjøpe nye bygninger - på 9,54%.

Samtidig bidro ytterligere sankring av dynamikken til etterspørselen etter nye bygninger i Russland fra et dødsenter. Dersom antall konkrete kontrakter om egenkapitaldeltakelse i 2017 ikke vokste i landet, var det i første kvartal 2018 en økning i aktiviteten til kjøpere av boliger under bygging. Ifølge Rosreestr ble i januar-mars registrert 163 tusen DDU, noe som er 11% mer enn i samme periode i fjor (146 tusen DDU). I mellomtiden, ifølge Dom.rf, har andelen boliglån i det primære markedet for russisk boliger økt i løpet av året med 10 pp., Og utgjorde 53% av alle transaksjoner med nye bygninger.

Moskva - lederen av boliglånsbehov

Mesteparten av alle boliglånsavtaler i første kvartal 2018 ble registrert i Moskva. Ifølge Russlands sentralbank ble nesten 18.000 MHCer utstedt i hovedstaden. Ifølge denne indikatoren overskred kapitalen alle andre utviklede boligmarkeder i landet, sier eksperter, "Metrium". I Moskva-regionen ble 16 tusen transaksjoner løst, i St. Petersburg - 15 tusen, i Tyumen-regionen - 13 tusen.

Beløpet på boliglån utstedt i januar-mars i Moskva er beregnet til 73 milliarder rubler, noe som er 13% av alle boliglån i Russland. Med tanke på Moskva-regionen (49 milliarder rubler) dannet hovedstadsregionen i kvartalet 21% av den totale boliglånet i hele landet, regnet med "Metrium".

Til tross for ledelsen i Moskva har boligmarkedet i Moskva vist en mer imponerende vekstdynamikk. Antall boliglånsavtaler som ble inngått i Moskva-regionen i kvartalet i 2018, var 74% mer enn i samme periode i 2017. Volumet i pengevilkår for samme periode økte med 90%. I mellomtiden, i Moskva, økte antall utstedte boliglån med 62%, og deres volum - med 67%.

"Resultatene fra første kvartal på boliglånsmarkedet viste at de positive trender som har kommet fram innen boliglån i fjor, har påvirket ikke bare de mest aktive regionene, men også hele landets industri, "sier Natalia Kruglova, generaldirektør for selskapet" Metrium ", En deltaker i partnernettverket CBRE. - Først av alt ble det manifestert i veksten av utlån til kjøpere av nye bygninger i Russland, selv om det i 2017 Det var særlig ingen dynamikk i denne sektoren. Spesielt viste dette seg i svært høye økninger i antall og volum av boliger i Moskva-regionen, som tydelig sluttet bak Moskva de siste to årene.

Etterspørselen fortsetter å konsentrere seg om boligmarkedet, men nå er økningen i kjøpernes aktivitet registrert i begge segmentene, så det er ingen grunn til å snakke om noen form for konfrontasjon mellom dem. Ikke desto mindre er det nylig kommet nye risikoer for utviklingen av t han boliglån markedet, knyttet til internasjonale sanksjoner og ustabilitet av innenlandsk valuta. Disse trendene har allerede ført til at sentralbanken suspenderte nedsettelsen av nøkkelrenten. Likevel tror jeg at ved årsskiftet kan situasjonen normaliseres, med mindre nye ubehagelige overraskelser følger. "Til tross for rekordraten på boliglånsutstedelse i Moskva-regionen, som til og med overgikk storbyområdene, vil effekten av utsatt etterspørsel fortsatt opprettholdes i hvert fall frem til utgangen av 2018," kommenterte Evgenia Akimova, administrerende direktør i IKON Development (utvikler av Zelenograd LCD). - Dette fremgår i det minste av at kjøpere umiddelbart reagerer på valutasvingninger ved å øke sin aktivitet. For eksempel, mot bakgrunnen av svekkelsen av rubelen i prosjektet, økte etterspørselen med 15%. Klienter var hovedsakelig de som opprinnelig planla å tiltrekke seg boliglån. Frykt av økningen i nøkkelrenten, som skjedde i 2014, bestemte de seg for å umiddelbart inngå en avtale, selv om mange har utsatt den i mer enn et år. Jeg tror at i de kommende månedene Sentralbanken vil vise tilbakeholdenhet ved å senke nøkkelsatsen på grunn av inflasjonsrisikoen, noe som igjen aktiverer den opptatte etterspørselen fra kunder som forventer ytterligere reduksjon av renten på boliglån. Ifølge våre estimater vil dette bidra til økt etterspørsel, minst 5-7%. "Mortgage utlån er hoveddriveren for eiendomsmarkedet i New Moscow, sier Alexander Zubets, administrerende direktør i Novye Vatutinki. - Hvis i første kvartal 2017 andel av boliglån i TIANOs samlede struktur var transaksjonene 39%, da resultatet av første kvartal 2018 - det nådde 56%. I kvantitative termer økte antall boliglån i samme periode med 2,2 ganger, mens DDU selv økte med 1,5 ganger. Etter min mening blir en slik dynamisk dynamikk lettet ikke bare ved systematisk reduksjon av nøkkelrenten, men også av nye statlige programmer. For eksempel konkluderte selskapet i begynnelsen av 2018 de første kontraktene med en subsidiert rente på 6% for store familier. Ifølge våre estimater er dette programmet potensielt i etterspørsel etter 70% av kjøpere. Derfor vil 2018, jeg tror, ​​være en rekord for volumet av utstedte boliglån. "

08.05.2018 06:02:06
(Automatisk oversettelse)


Natalia Kruglova

Generaldirektør for selskapet "Metrium"

Metrium

Fast eiendom og konsulentfirma "Metrium"


17.10.2018 07:15:04

Den manglende pianisten ble begravet av feil familie.

Kanadisk familie begravet feilaktig kroppen.
17.10.2018 06:44:27

Jagere fornærmet

Hunter i Storbritannia har forbudt våpen
17.10.2018 06:18:51

Fra sentrum til fjerne områder

Populariteten til semi-express busser vokser
17.10.2018 06:11:49

Dollaren ignoreres

Venezuela nektet å bruke dollaren på valutamarkedet på grunn av sanksjoner
17.10.2018 06:04:43

Ved fotgjengeroverganger vil det bli ytterligere belysning.

Takket være denne belysningen vil overgangene være sikrere i mørket


Advertisement

Themes cloud

personale   adopsjon   varemerke   Undervannsbåt   Justinian-koden   moderasjon   devaluering   Israel   lovgivning   lov   Jobb   tabletten   Merk   valuta   hotell   rubel   dollar   Kerch   organisasjon   en restaurant   virksomhet   Farge   lotteri   rapportere   leveranse   Kasakhstan   innhold   avgift   timokrati   testosteron   bank   øl   en familie   CCTV   rettferdighet   LTE   etterforskning   belønning   merke   mordforsøk   pensjon   Paralympiske spill   S-300   Platon   planlegger   alkohol   3G   penger problem   middel   ekteskap   voldgiftsdomstol   sang   gjeld   Sotsji   fotballsko   USA   kvasi-avtalen   en leke   Telegram   egen   hode   import   forskrifter   økonomi   Hellas   boliglån   ordbok   arkitektur   mat   advokat   utpressing   smugling   omdannelse   Taxi   valutaenhet   avskjedigelse   IFRS   tapperhet   pengemengden   drikke   undeclared varer   dødsstraff   Minibank   maling   Iran   Tyskland   medisiner   fly   Ukraina   hund   by på   tyranni   sonde   penger   co-pakking   Servitutt   Politikk   monometallism   oligarki   Syria   rakett   kreditt   baby   selger   forræderi   vurdering   kino   insulin   transseksuell   Skattfritt   medisin   legat   åndsverk   avvikling   finger   Roma   frakttransport   Internett   4G   Kina   inndragning   studere   nevro   mynt   overføre   demokrati   Bocharov Creek   innbetaling   sikkerhet   finansiere   musikk   markedsføring   teori   coffers   skilsmisse   bimetallism   Utveksling   Viber   FN   vil   rekkefølge   juice   filosofi   barn   reform   investering   Skype   statsborgerskap   boliglån   handel   konferanse   Russland   FIFA World Cup 2018   selger   lov   hunn   rekreasjon   WTO   Sokrates   eiendomsmegling   GLONASS   bite   olympiske leker   forby   monetært system   rekkefølge   slaveri   last   forfalske   monopolist   traktat   kontroll   solen   mord   forgiftning   privat bank   medfølgende   Hviterussland   en bærbar datamaskin   strå   arv   fideicomass   trossamfunn   produkt   bo   rolle   gullmyntstandard   Fotball   bil   konsultasjon   Kontrakt   eksport   logistikk   arving   integrering   domstol   digitalisering   mordbrann   Krim   løfte   test   slange   MVA   klient   kaffe   jackpot   handling   causa   valget   bro   toll   sanksjoner   forsørger   QR kode   doktor   omsetning   utslipp   godkjennelse   Trafikkulykker   tyveri   vil   diabetes   memorandum   fødsel   kompromitterende bevis   tort   gass   post   en pose   mortifikasjon   kanal   lufttransport   pengemengde   revaluering   festival   Shipping   bedrageri   frihet   pakt   premiss   regning   katt   gull   avståelse   FMCG   CIS   krokodille   sopp   dømme   derivat